Nošāva greizsirdības dēļ; atklājas jauni fakti par sievietes slepkavību Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Policijas veiktajā izmeklēšanā par sievietes slepkavību, kas notika pirms diviem gadiem Krišjāņa Valdemāra ielā Rīgā, atklājušies jauni fakti, kā arī nozieguma motīvs, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sieviete, kura ar pistoli raidīja trīs šāvienus upura mugurā, pārrunās ar likumsargiem atklāja, ka tā rīkojusies romantisku jūtu vadīta, bet savai izredzētajai par slepeno mīlu nemaz nebija pavēstījusi.

» Sievieti tiesās par kursos iepazītas paziņas nošaušanu

Raidījums “Degpunktā” pirms diviem gadiem jau vēstīja par slepkavību, kad gaišā dienas laikā ar trīs raidītiem šāvieniem mugurā tika nogalināta 36 gadus veca sieviete. Valdemāra ielas iedzīvotāji upuri nepazina, sakot, ka viņa šajā rajonā nedzīvo, taču 143. nama iedzīvotāji, kuru pagalmā gulēja līķis, notikušo atceras vēl šodien.

Policija notikuma vietā darbojās vairākas stundas, līdz mirušo sievieti aizveda prom.

Vietējā iedzīvotāja Agra atceras, ka atgūties pēc redzētā nebija viegli.

“Šoks man bija liels,” stāsta Agra.

Policija uzsāka lietas šķetināšanu un ātri vien sagūstīja aizdomās turamo, taču vēl nebija zināms, kāpēc toreiz 35 gadus vecā sieviete nošāva savu vienaudzi.

Sākotnēji par notikušo bija zināms maz, taču policija, veicot padziļinātu izmeklēšanu, tomēr atklāja slepkavības motīvu.

Šomēnes slepkavības izmeklēšana tika pabeigta un krimināllieta nodota tiesai.

Saistību starp abām sievietēm policija noskaidroja sarunās ar apsūdzēto – sieviete atklāja, ka vēlējās izveidot romantiskas attiecības ar mācību kursos ievēroto paziņu, taču par savā jūtām neko nevienam neteica.

Noskaidrojot upura dzīvesvietu, apsūdzētā gaidīja pie viņas mājvietas un pieņēma lēmumu izbeigt sievietes dzīvi savu nepiepildīto jūtu dēļ. Par greizsirdības izvēršanu slepkavībā tiesa paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu