Strēlnieks ar 11 punktiem kaldina "Olympiakos" uzvaru Eirolīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: EPA/LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas 19.kārtas spēlē, kaldinādams viņa un Jāņa Timmas pārstāvētās Grieķijas komandas Pirejas "Olympiakos" uzvaru, kamēr Rolands Šmits ar desmit punktiem laboja savu karjeras rekordu šajā turnīrā, bet neglāba Barselonas "Lassa" no zaudējuma.

"Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 71:57 (20:11, 12:11, 23:14, 16:21) pārspēja Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 33 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no četriem tālmetieniem. Divus tālmetienus viņš realizēja otrās un trešās ceturtdaļas pēdējās sekundēs.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, trīs reizes pārkāpa noteikumus un tika pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Timma bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Olympiakos" rindās pa 14 punktiem guva Kosts Papanikolau un Saša Vezenkovs, bet 13 punktu bija serbam Nikolam Milutinovam.

Savukārt viesiem 21 punktu guva amerikānis Džordans Mikijs.

Tikmēr Šmita pārstāvētā "Lassa" viesos ar rezultātu 83:99 (20:23, 15:34, 17:28, 31:14) piekāpās Izraēlas flagmanim Telavivas "Maccabi FOX".

Šmits šajā mačā nospēlēja 13 minūtes un 39 sekundes, grozā raidīdams divus no četriem divpunktu metieniem un divus no trim tālmetieniem. Viņš savā septītajā Eirolīgas mačā laboja savu rekordu nospēlētajās minūtēs un gūtajos punktos.

Tāpat valmierietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, četras reizes pārkāpa noteikumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Šmits spēlē iesaistījās tikai otrajā puslaikā, kad "Lassa" komandai bija ievērojams deficīts un zudušas izredzes atspēlēties.

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Pau Rivass, bet pretiniekiem ar 16 punktiem izcēlās amerikānis Tariks Bleks.

Citā mačā ar septiņiem punktiem atzīmējās Anžejs Pasečņiks, kura pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" savā laukumā ar rezultātu 64:82 (19:24, 13:20, 19:12, 13:26) piekāpās Eirolīgas līderei Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas.

Pasečņiks nospēlēja 19 minūtes un septiņas sekundes, grozā raidot trīs no deviņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja četras piezīmes, tikdams pie astoņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija francūzis Kims Tilijs. Tikmēr pretiniekiem ar 16 punktiem izcēlās serbs Nikola Kaliničs.

Vēl šodien Krievijas grands Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 77:70 (13:20, 22:17, 17:20, 25:13) pārspēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija amerikānis Vils Klaibērns.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 15 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām ir Maskavas CSKA. 

Aiz pirmā trijnieka ar 12 panākumiem 18 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", tālāk ar 12 uzvarām 19 mačos ir Pirejas "Olympiakos", bet piekto vietu ar 11 panākumiem ieņem Barslonas "Lassa".

Tikmēr deviņi panākumi ir Minhenes "Bayern" kontā, bet pa astoņām uzvarām guvušas Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Atēnu "Panathinaikos Opap" un Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kur spēlē Žanis Peiners, tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu