Nacionāls "karš" Liepājā - pusaudži veido grupējumus un rada nekārtības pilsētā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Liepāja. Ilustratīvs foto
Liepāja. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairāku dienu garumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī reģistrēta informācija par latviešu un krievvalodīgo skolēnu savstarpēju izrēķināšanos, vēsta ziņu portāls "liepajniekiem.lv".

Konflikts attīstījies tik tālu, ka sociālajos tīklos tiek veidotas grupas, kurās pusaudži aicināti atsaukties un piedalīties šajās izrēķināšanās.

Pilsētā laiku pa laikam pulcējas vairāki desmiti nepilngadīgie "abās frontes pusēs", radot nekārtības pilsētā. Ir arī gadījumi, kad pusaudžiem nodarīti viegli miesas bojājumi, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš.

Šādi jauniešu "kari" uzplaiksnī ik pa laikam, taču ir svarīgi nepieļaut to eskalēšanos, skaidro policija. Kādēļ aizsācies šis Liepājas skolēnu konflikts, policijai pagaidām nav zināms, to skaidros izmeklēšanā. 

"Šobrīd reģistrēti vairāki notikumi. Šajā sakarā tuvākajā laikā tiks uzsākts kriminālprocess un ar procesuālām metodēm mēģināsim noskaidrot iesaistās personas, kas atbildīgas par šo rīcību un naida kurināšanu," sacīja I. Ukstiņš.

Šajos konfliktos figurējot ne tikai zēni, bet arī meitenes. "Taču organizatori jeb kūdītāji ir puiši," atklāja Liepājas iecirkņa priekšnieks.

Vakar policijā nonāca informācija, ka pie Liepājas 8. vidusskolas plānota vairāku desmitu nepilngadīgu skolēnu tikšanās, kuras laikā bija iecerēta izrēķināšanās starp vienas un otras nacionalitātes personām.

» Policija Liepājā pēdējās dienās vairākkārt izdzenājusi kauties gribošus jauniešus

Policija, uz minēto informāciju operatīvi reaģēja un sapulcējušos skolēnus izklīdināja.

Taču arī pēc tam skolēnu bars sapulcējies citās pilsētas vietās, meģinot izrēķināties cits ar citu.

Skolēni, kas nonākuši policijas redzeslokā, ir no dažādām pilsētas mācību iestādēm - 8. vidusskolas, J.Čaktes Liepājas 10. vidusskolas, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas, 12. vidusskolas.

"Turpmāk strādāsim gan ar šīm, gan pārējām iesaistītām personām, lai novērstu šādus gadījumus turpmāk," uzsvēra Liepājas iecirkņa priekšnieks.

"Ik pa laikam šādi uzplūdi jauniešu vidū parādās, ar vēlmi sevi apliecināt un parādīt. Rezultātā tiek pulcēti klasesbiedri un citi skolēni, ar mērķi par kaut ko atriebties citiem skolēniem. Policija šo signālu uztvērusi nopietni,"

"Par tiem bērniem, kurus jau esam piefiksējuši, ziņosim gan vecākiem, gan skolām, lai šādu gadījumu vairs nebūtu. Jo līdz traģēdijai ir tikai viens mirklis, jo bērni neapzinās, kādas sekas var iestāties no miesas bojājumu nodarīšanas," pauda G. Ešenvalds, uzsverot, ka Latvijā jau ir bijuši precedenti, kad jauniešu kautiņi beidzas ar letālām sekām.

Policija mudina vecākus sekot līdzi tam, ko atvases dara pēc skolas un ar ko nodarbojas interneta vietnēs. Minētajos gadījumos informācijas apmaiņa notikusi vietnē "Facebook" un ziņojuma apmaiņas programmā "Messenger", taču pieaugušajiem ir vērts ielūkoties savu bērnu sarakstē viedtālruņu programmā "WhatsApp" un vietnē "Instagram".

Arī iedzīvotāji, redzot, ka kaut kur pulcējas jauniešu bars vai arī notiek kautiņš, aicināti ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu