Sprūde: Kariņa valdība varētu strādāt vien dažus mēnešus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja valdība Krišjāņa Kariņa (JV) vadībā tiks izveidota, tā varētu neeksistēt ilgi, uzskata "KPV LV" deputāte Karina Sprūde.

Sprūde žurnālistiem pauda viedokli, ka šī valdība varētu strādāt vien dažus mēnešus.

» Par spīti "KPV LV" deputātu izteikumiem, politiķi pārliecināti par tuvošanos valdības apstiprināšanai

Skaidrojot sociālajos tīklos pausto, Sprūde norādīja, ka viņas noskaņojums par šo valdību jau no sākuma bija negatīvs, taču viņa atturējusies to paust publiski.

Viņa vēlētos, lai valdības deklarācijā tiktu ierakstīts, ka obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atbalsts ir pretlikumīgs vai prettiesisks.

Deputāte arī pieļāva, ka viņas un Lindas Liepiņas piemēram varētu sekot vēl kādi "KPV LV" deputāti, tomēr vārdus vai skaitu viņa neminēja.

» "KPV LV" biedri apsver iespēju neatbalstīt Kariņa valdību

Sprūde teica, ka varētu atbalstīt valdību, ja, ņemot vērā deklarācijā ierakstīto, būs droša, ka spēs īstenot vēlētājiem solīto. Savukārt turpmākie balsojumi būšot atkarīgi no "KPV LV" ministru darbības.

Kā ziņots, "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Liepiņa nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par OIK sistēmas atcelšanu, teikts paziņojumā, ko politiķe publicējusi "Facebook" kontā.

Līdzīgu ierakstu publicējusi arī "KPV LV" deputāte Sprūde, savukārt parlamentārietis Aldis Gobzems (KPV LV) dalījies ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

Savukārt "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka Liepiņas un Sprūdes paustais ir viņu personīgais viedoklis, savukārt frakcija par nostāju attiecībā uz premjera amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) veidojamo valdību lems pirmdien.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu