Šmits atsauc kandidatūru ekonomikas ministra amatam; sola nebalsot par topošo valdību (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Didzis Šmits
Didzis Šmits Foto: LETA

Politiķis Didzis Šmits (KPV LV) atsaucis savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam.

Politiķis par savu lēmumu paziņoja televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījuma tiešraidē.

Viņš norādīja, ka šajā valdībā nestrādās un par to kā deputāts arī nebalsos.

Pamatojot savu lēmumu, Šmits apgalvoja, ka trešdien viņam bijusi individuāla saruna ar premjera amata kandidātu Krišjāni Kariņu (JV), kurā viņam esot pateikts, ja "es nemainīšu savus uzskatus par obligātā iepirkuma komponenti (OIK) - tieši par šo tiesisko statusu desmitgades periodā -, tad es neesmu vēlams ministrs viņa valdībā".

"Tas bija pateikts ļoti skaidri," apgalvoja "KPV LV" biedrs.

Šmits pagaidām uz aģentūras LETA zvaniem neatbild.

Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) pateicies Šmitam par ieguldīto darbu un norādījis, ka aicinās "KPV LV" izvirzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu. Kariņš par Šmita lēmumu uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem un sociālajiem tīkliem.

"Jaunās Vienotības" preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūrai LETA sacīja, ka "KPV LV" frakcijas sēdē, kur piedalījās Kariņš, šis jautājums netika pārrunāts.

Plašākus komentārus par šo jautājumu Kariņš varētu sniegt sestdien pēc partiju sanāksmes.

Šmits nepiedalījās "KPV LV" sanāksmē, kuru apmeklēja Kariņš.

Šmits bija partijas "KPV LV" izvirzīts kandidāts ekonomikas ministra amatam. Viņš ir Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents un Eiropas Krabju zvejas asociācijas vadītājs.

Kā vēstīts, piektdien "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa paziņoja, ka nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par OIK sistēmas atcelšanu. Šādu paziņojumu politiķe publicējusi "Facebook" kontā.

Līdzīgu ierakstu publicējusi arī "KPV LV" deputāte Katrina Sprūde, savukārt parlamentārietis Aldis Gobzems (KPV LV) dalījies ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

Tikmēr "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka Liepiņas un Sprūdes paustais ir viņu personīgais viedoklis, savukārt frakcija par nostāju attiecībā uz Kariņa veidojamo valdību lems pirmdien.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu