Asinsstindzinoši kadri - ūdenslīdēji peld kopā ar gigantisku balto haizivi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Havaju salās ūdenslīdēju komandai sanākusi tikšanos ar vienu no lielākajām jelkad redzētajām baltajām haizivīm, vēsta raidorganizācija BBC. 

Daži ūdenslīdēji haizivs mātītei piepeldēja tik tuvu, ka varēja pat pieskarties.

Haizivs bija aptuveni sešus metrus gara un varēja svērt kādas 2,5 tonnas. Tiek uzskatīts, ka pētnieki šo haizivi piefiksējuši pirms 20 gadiem, un tad tai tika dota iesauka "Deep Blue".

Haizivs uzmanību piesaistīja miruša vaļa ķermenis Oahu salas dienvidu piekrastē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly (@hapakimberly) on

Viena no ūdenslīdējām, Ošena Remsija, pastāstīja, ka viņi filmējuši tīģerhaizivis ēdam mirušo vali, kad lielā haizivs mātīte piepeldējusi, vēsta "Honolulu Star Advertiser".

"Mēs vērojām pāris tīģerhaizivis un tad viņa piepeldēja, un visas pārējās haizivis pamuka, un viņa sāka berzēties pret laivu," atceras ūdenslīdēja.

"Viņa bija skaista un uzmanīga, izmantojot mūsu laivu, lai tikai pakasītos."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly (@hapakimberly) on

Remsija stāsta, ka haizivs bija "šokējoši milzīga" un varēja būt stāvoklī. Tiek uzskatīts, ka šī haizivs varētu būt kādus 50 gadus veca.

Fotogalerija: Baltās haizivs mātītē "Deep Blue"

Viņa arī paskaidroja, ka gados vecas baltās haizivs mātītes, kuras turklāt ir stāvoklī, ir tās, kuru tuvumā uzturēties ir visdrošāk. Viņa gan brīdināja netuvoties haizivīm to barošanās vietās. 

Haizivis cilvēkam uzbrūk tikai aiz ziņkārības vai noturot to par sev ierasto laupījumu, Remsija pastāstīja "Honolulu Star Advertiser".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu