Jaunais LVF prezidents Buks: Neplānoju nekādu revolūciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Buks
Jānis Buks Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunievēlētais Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Jānis Buks neplāno revolūciju, taču tuvākajā laikā visaktīvāk tiks ietekmēta mārketinga funkcija, pirmajā sarunā ar žurnālistiem pēc ievēlēšanas teica Buks.

Buks piektdien LVF biedru kopsapulcē tika ievēlēts par jauno organizācijas prezidentu, tādējādi šajā amatā nomainot Ati Sausnīti.

"Mērķis ir padarīt volejbolu pievilcīgāku. Esmu izbraukājis daudzas Latvijas vietas un redzējis, kā strādā volejbolisti. Pirmais uzdevums ir federācijas funkciju audits. Tāpat ir nepieciešams iepazīties ar federācijas cilvēkiem un sekretariātu. Neplānoju nekādu revolūciju. Šobrīd visaktīvāk tiks ietekmēta mārketinga funkcija," pauda Buks.

Jaunais LVF prezidents teica, ka šī gada laikā viņš vēlētos izveidot federācijas padomi, kas uzrauga stratēģijas ieviešanu vai maiņu.

"Esmu par labu un caurspīdīgu pārvaldību. Par padomes sastāvu vēl neesmu domājis. Šobrīd domāju, ka tās sastāvā varētu būt spēcīgi uzņēmēji - volejbola mīļotāji, kādu mums netrūkst. Droši vien arī kāds politiķis, taču pats neesmu bijis tajā vidē," norādīja Buks.

Pagaidām nav arī skaidrības, vai ar Latvijas vīriešu volejbola izlasi darbu turpinās igauņu treneris Avo Kēls.

"Par izlases treneri lems jaunā valde. Respektējot Kēlu un viņa plānus, apsolījām laicīgi pieņemt lēmumu. Galvenā trenera jautājumu gribu izrunāt ar valdes locekļiem. Šo jautājumu izdiskutēsim un pieņemsim labāko lēmumu. Man patīk Kēla darbs, bet tas ir mans personīgais viedoklis," izteicās Buks.

"Mums vajadzētu vismaz divus mēnešus, lai varētu saprast, kur mēs esam. Mana lielā prioritāte ir bērni un jaunieši, tāpēc "Lāses" un "Topa" kausa norise man ir ļoti svarīga. Tāpat arī pludmales volejbola turnīrs Jūrmalā un vīrieši izlases starts Eiropas Zelta līgā. Vai tur ir nauda? Man ir aizdomas, ka nav, bet būs jāstrādā," uzsvēra LVF prezidents.

Iepriekšējais LVF viceprezidents Māris Pēkalis tikmēr turpinās darbu Eiropas Volejbola konfederācijā (CEV), bet Buks neesot vēl domājis, par pašmāju federācijas pārstāvniecību starptautiskajā vidē.

"Volejbols ir atkarīgs no nodokļu maksātāju naudas, tāpēc ir svarīgi piesaistīt privāto finansējumu. Nāku nu korporatīvās vides un esmu pazīstams ar uzņēmējiem. Federācija var pārdot volejbola produktus, ar kuru palīdzību sponsori sasniegu mērķauditorijas. Tāpēc ļoti svarīgs ir mārketings. Laiki nav vieglākie, jo esošais nodokļu režīms neveicina sponsorēšanu. Tāpat Latvijā nav sponsorēšanas tradīciju, kā tas ir Igaunijā. Mums ir jāiet pakaļ jebkuram sponsoram, kas nebūs viegls darbs," atzina Buks.

Buks kopsapulcē bija vienīgais kandidāts uz LVF prezidenta krēslu. Viņš par jauno organizācijas vadītāju gan ievēlēts uz diviem gadiem, jo šīs bija ārkārtas vēlēšanas, bet nākamreiz prezidents tiks vēlēts 2021.gadā uz četriem gadiem.

LVF prezidenta amatu nolēmis pamest Sausnītis. Viņš šajā amatā bija jau trešo termiņu - pirmo reiz viņš šos pienākumus pildīja no 2004. līdz 2008.gadam, tad LVF vadīja Almers Ludviks, bet amatā Sausnītis atgriezās 2013.gada janvārī, bet pirms diviem gadiem tika pārvēlēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu