Politiskā un seksa skandālā iesaistītā modele Ribka pēc deportācijas uz Krieviju aizturēta (3)

Video
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nastja Ribka jeb Anastasija Vašukeviča.
Nastja Ribka jeb Anastasija Vašukeviča. Foto: AFP / Scanpix

Baltkrievu modele, kura apgalvojusi, ka viņai ir pierādījumi par Krievijas iesaisti ASV prezidenta vēlēšanās, Maskavā tikusi aizturēta, vēsta raidorganizācija BBC.

Nastja Ribka, kuras īstais vārds ir Anastasija Vašukeviča, tikusi aizturēta Maskavas lidostā pēc tam, kad par likuma pārkāpšanu tikusi deportēta no Taizemes.

Viņas advokāts, Dmitrijs Zatsarinskis, vietnē "Instagram" publicējis video, kurā, kā viņš apgalvo, redzama Nastjas aizturēšana.

Ar video dalījies arī Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

Zatsarinskis apgalvo, ka 27 gadus vecā Ribka grasījusies pārsēsties uz lidmašīnu, kas aizvestu viņu uz Minsku. Taču viņa tika sagrābta un ievilkta Krievijas teritorijā, tad aizvesta uz policijas iecirkni.

Šādu Krievijas rīcību advokāts raksturoja kā "starptautisku skandālu".

Krievijas iekšlietu ministrs paziņojis, ka Ribka un trīs citas personas tika aizturētas Šeremetjevas lidostā, jo ir apsūdzētas par "mudināšanu iesaistīties prostitūcijā, kā arī par nodarbošanos ar to". Sods par šādu noziegumu var būt līdz sešiem gadiem cietumā.

Starp četriem aizturētajiem ir Aleksandrs Kirilovs, baltkrievu pašpasludināts seksa guru, kurš ar Ribku atradās apcietinājumā Taizemē.

Ribka, Kirilovs un vēl seši cilvēki bija apsūdzēti lietā par "nelegālu seksa apmācību". Tiesa viņiem piesprieda nosacītus sodus, kā arī deviņu mēnešu ieslodzījumu, kas atbilst apcietinājumā jau pavadītajam laikam. Ceturtdien viņi tika deportēti uz Krieviju.

Atrazdamies apcietinājumā, Ribka un Kirilovs vērsās ASV vēstniecībā aiz bailēm par deportāciju uz Krieviju.

Ribka apgalvojusi, ka viņai ir pierādījumi par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās. Pierādījumus viņa it kā ieguvusi no krievu miljardiera Oļega Deripaska.

Deripaska noliedza šo apgalvojumu un iesūdzēja gan Ribku, gan Kirilovu tiesā. Prāvā par privātuma pārkāpšanu miljardieris uzvarēja.

Deripaska atrodas sarakstā, kurā iekļauti krievu oligarhi un politiķi, pret kuriem ASV vērsusi sankcijas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu