Drēbju kalns Aizkrauklē: "Vai tās ir drēbes, kas saziedotas "Sarkanajam Krustam"? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: staburags.lv

17. janvārī Aizkrauklē, pie Spīdolas 11, izmests milzīgs drēbju kalns. "Vai tās ir drēbes, kas saziedotas "Sarkanajam Krustam"? Vai tikai kaudzē nav arī manas ziedotās drēbes?" - ar šādu jautājumu kāda nobažījusies Aizkraukles iedzīvotāja vērsās pie portāla Staburags.

Piektdien, 18. janvārī, drēbju kalna vairs nav, novēroja Staburags. "Par izmesto drēbju kaudzi biju šokā," stāsta dzīvnieku aizsardzības biedrības "Felida" pārstāve Mirdza Vainovska.

"Mēs pie tā neesam vainīgi un arī nezinām, kas drēbju kalnu izmeta. Diez vai tā bija "Sarkanā Kursta" pārstāve, jo pēc iepriekšējā gadījuma, kad "Sarkanais Krusts" izmeta drēbes, darbiniece tika atlaista, un tagad "Sarkano Krustu" pārstāv kāda kundze, kura diez vai ko tādu darītu.

Staburags aptaujājis apkārtējos, kas strādā ēkā, taču neviens nezina, kas izmeta tādu kalnu, turklāt pie Interešu izglītības centra logiem.

Atkritumu savākšanas uzņēmuma "Aizkraukles KUK" valdes loceklis Zemgus Vītoliņš skaidro, ka "Sarkanais Krusts" šoreiz nav vainīgs — ticis atbrīvots viens pašvaldības dzīvoklis, un tajā esošās drēbes izmestas pie konteineriem.

"Sākotnēji bija domāts, ka mēs novietosim lielo konteineru, tomēr tika nolemts, ka viss tiks krauts kaudzē. Strādnieki ar pacēlāju drēbes iekrāva un aizveda,"  stāsta Vītoliņš.

Aizkraukles novada pašvaldības izpilddirektors Kaspars Sniedzītis skaidro, ka  Spīdolas ielā 11 kādreiz dzīvojošo cilvēku drēbes tikušas sakrautas vienā telpā, kura bija jāatbrīvo. Kā zināms, jau sen Spīdolas ielā 11 dzīvojamo telpu vairs nav.

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Einārs Zēbergs stāsta, ka tās nav nekādas bijušo iemītnieku drēbes. "Ja par iemītnieku uzskatām "Sarkano Krustu", tad tas varētu būt  iemītnieks," viņš komentē.

"Ēkā Spīdolas 11 jau 20 gadu neviens nedzīvo. Tās ir "Sarkanā Krusta" drēbes, kas bija sakrājušās vienā telpā iepriekšējos gados. Man nav pieņemams drēbju utilizēšanas veids, tās tika izmestas pie konteineriem, lai gan  vajadzēja tās uzreiz kraut automašīnā un aizvest, lai nemētājas!" pārliecināts domes priekšsēdētāja vietnieks.

Staburags zvanījis arī pa tālruni, kas norādīts pie "Sarkanā Krusta" telpām Spīdolas 11, taču neviens neatbildēja.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu