"KPV LV" ekonomikas ministra amatam varētu apspriest Ralfa Nemiro kandidatūru (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13.Saeimas deputāts Ralfs Nemiro nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13.Saeimas pirmās sēdes laikā.
13.Saeimas deputāts Ralfs Nemiro nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 13.Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"KPV LV" ekonomikas ministra amatam varētu apspriest arī Saeimas deputāta Ralfa Nemiro kandidatūru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs šodien pēc topošās koalīcijas partneru tikšanās atturējās nosaukt iespējamus kandidātus ekonomikas ministra amatam. Zakatistovs norādīja, ka pašlaik frakcija par šo jautājumu nav lēmusi, bet varētu to darīt pirmdien, 21. janvārī.

Iepriekš "KPV LV" bija iecerējusi Nemiro virzīt par Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāru amatam. Ja Nemiro tiks izvirzīts ekonomikas ministra amatam, tad FM parlamentārā sekretāra amatam varētu deleģēt Zakatistovu, liecina neoficiālā informācija.

Tikmēr "KPV LV" politiķis Aldis Gobzems piektdien pauda, ka "Artuss Kaimiņš ir izaudzis kā politiķis un varbūt viņam būtu jādod iespēja kļūt par ministru". Viņš pieļāva, ka Kaimiņš varētu ieņemt tieši ekonomikas ministra amatu. Taču arī šāds jautājums frakcijā neesot lemts, piebilda Gobzems.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas vienojušās par valdības deklarāciju un balsojums par valdību iecerēts nākamnedēļ, 23. janvārī.

Piektdienas pēcpusdienā partijas "KPV LV" politiķis Didzis Šmits atsauca savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu