Pērn samazinājušies trešo valstu tūristu pirkumi "Tax free" veikalos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veikals pasažieru terminālī Starptautiskajā lidostā "Rīga".
Veikals pasažieru terminālī Starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušā gada laikā līdz 18 miljoniem eiro samazinājās trešo valstu tūristu pirkumi “Tax free” veikalos, vēsta LNT Ziņas

Lielākā nodokļa atmaksas pakalpojuma nodrošinātāja Global Blue dati liecina, ka kritumu par aptuveni 8% veicināja vājais Krievijas rublis, kādēļ mazinājās pircēju plūsma no Krievijas.

Bet spriežot pēc pirkumu groza, kurā jūtami mazāk bija luksus preču – juvelierizstrādājumu, pulksteņu un elektropreču, šis tirgus cieta arī pēdējā laika banku skandālu dēļ.

"Nerezidenti ir uzturējuši banku kontus šeit un attiecīgi šobrīd, tad, kad mums ir šīs nedienas ar bankām, tad varbūt viņi izvēlas jau tomēr turēt naudu citur, tik bieži vairs neierodas šeit Rīgā kārtot biznesa lietas,”"norāda Global Blue Latvija vadītāja Vineta Kalmane.

Kopumā pērn par Tax free veikalos veiktajiem pirkumiem PVN atmaksu pieprasīja gandrīz 90 000 tūristu no 106 valstīm par vidēji 237 eiro lielu pirkumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu