Vējonis: Janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr stiprinās mūsu valsti un tautu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Katra gada 20. janvāris ir laiks, kas mums vienmēr atgādinās – savas valsts brīvību esam izcīnījuši vienoti pret svešu varu un lejot asinis, publiski izplatītajā paziņojumā norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka ir pārliecināts, ka janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr stiprinās mūsu valsti un tautu. "Tā vienmēr apliecinās mūsu bērniem un bērnu bērniem mūsu tautas drosmi un varonību, kailām rokām stājoties pretim tankiem un ar ieročiem bruņotiem specvienības OMON kaujiniekiem," uzsvēra Vējonis.

Prezidents arī norādīja, ka ar savu piemēru tauta var ieaudzināt bērnos un jauniešos tādas vērtības kā pašaizliedzību, vienotību, dzimtenes mīlestību un gatavību vienmēr iestāties par savu valsti.

"Šodien, 1991. gada barikāžu aizstāvju atceres dienā, kā ik gadu plecu pie pleca Doma laukumā pie ugunskuriem stāvēs cilvēki, kuri paši piedalījās šajos notikumos. Bet viņiem blakus atmiņu stāstos klausīsies jaunieši. Šodien mūsdienu Latvijā aug jauna paaudze, kurai ir zināšanas un prasmes, kā aizsargāt mūsu Latviju. Jo tikai tad Latvijai būs nākotne, ja arī pēc desmit, divdesmit un simts gadiem šeit dzīvos un strādās cilvēki, kas pat visgrūtākajos brīžos nebaidīsies iestāties par mūsu Latviju," pauda prezidents.

»Rīgā un citviet Latvijā norisināsies 1991. gada barikāžu atceres pasākumi

"Lai mums pietiek drosmes, pašaizliedzības un vienotības vienmēr iestāties par savu valsti un tautu! Lai vienmēr mūsu sirdīs dzīva barikāžu aizstāvju – Latvijas varoņu – piemiņa," novēlēja Vējonis.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu