Ziemeļīrijā pie tiesas nama eksplodējis spridzeklis; aizdomās tiek turēta "Īstā īru republikāņu armija"

Papildināts
LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @treasurecolecto/Twitter

Ziemeļīrijā sestdienas vakarā pie tiesas nama Deri uzsprāgusi automašīna, kurā bija ievietots spridzeklis; aizdomās tiek turēts grupējums "Īstā īru republikāņu armija", paziņojusi policija. 

Aizdomās par saistību ar notikušo aizturēti divi jauni vīrieši.

Sprādziens notika sestdien pulksten 20.10 (22.10 pēc Latvijas laika). Spridzeklis bija ievietots zagtā transporta līdzeklī.

Par gaidāmo eksploziju tika paziņots pa labdarības tālruni. Informācija tālāk tika nodota vietējai policijai, kas paspēja evakuēt apkārtni. Neviens cilvēks eksplozijā nav cietis. 

Policijas pārstāvis atklāja, ka spridzeklis bija nestabils, piebilstot, ka uzbrukums bijis "neticami neapdomīgs".

Ziemeļīrijas politiķi nosodījuši notikušo, dēvējot to par teroraktu. Pagaidām nav zināms, vai šim noziegumam ir politisks motīvs.

Deri bieži notika sadursmes Ziemeļīrijas starpkopienu konflikta laikā. Konflikts ilga trīs desmitgades un laupīja dzīvību aptuveni 3700 cilvēkiem.

Kopš 1998. gada, kad Lielās piektdienas miera līgums izbeidza trīs desmitgades ilgušo vardarbīgo starpkopienu konfliktu, Ziemeļīrija bauda relatīvu mieru.

Pēc miera līguma "Īru republikāņu armija" pārtrauca darboties, taču no tās atšķēlās mazāki grupējumi, kas noraida konkrēto līgumu.

Neziņa par Lielbritānijas nākotni pēc "Breksita", sevišķi situāciju uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas, radījusi spriedzi šajā reģionā. Lielbritānijai no ES jāizstājas 29. martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu