Šaušana stāvus atņem Rastorgujevam cerības pacīnīties par augstu vietu masu startā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc pieļautām trim kļūdām stāvus šaušanā svētdien Rūpoldingā izcīnīja 20.vietu Pasaules kausa piektā posma 15 kilometru sacensībās ar kopēju startu.

Tikmēr masu starta sacensību uzvarētājs tika noskaidrots vien pašā distances noslēgumā, kad sīvā trīs biatlonistu cīņā pirmo vietu beigās izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš ar devīto uzvaru šosezon labojis savas karjeras rekordu. Norvēģis šaušanā kļūdījās vienu reizi, bet finišā viņš par 0,6 sekundēm apsteidza divas kļūdas pieļāvušo austrieti Jūlianu Eberhardu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Kentēns Fijons Majē no Francijas, kurš nesašāva vienu mērķi, bet uzreiz aiz goda pjedestāla bija titulētais francūzis Martēns Furkads.

Slavenais Francijas sportists jau septiņās sacensībās pēc kārtas nav kāpis uz goda pjedestāla. Tā viņam noticis pirmo reizi karjerā. 

Rastorgujevs šaušanā kopumā pieļāva trīs kļūdas un finišā uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 5,6 sekundes.

Pirmajās divās šaušanās, kas bija guļus, Rastorgujevs sašāva visus mērķus, kas viņam tobrīd ļāva būt astotajā vietā un atrasties līderu grupā. Tomēr trešajā ugunslīnijā, kas bija pirmā no stāvus pozīcijas, Latvijas sportists nesašāva pēdējo mērķi, kas viņam lika atkrist uz 17.pozīciju. Neveiksmīga Rastorgujevam bija arī pēdējā šaušana, jo tajā viņš pieļāva divas kļūdas, kas lika atkrist uz 21.pozīciju, bet beigās viņš pakāpās par vienu vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 662 punktiem ir norvēģis J.T.Bē, tālāk ar 476 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, bet pēc tam ar 428 punktiem seko Furkads.

Tikmēr Rastorgujevs ar 121 punktu ir 34.pozīcijā.

Vēlāk plkst.15.40 pēc Latvijas laika 12,5 kilometru distancē spēkosies dāmas, bet Latvija šajās sacensībās nebūs pārstāvēta.

Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja 13.vietu desmit kilometru sprinta sacensībās. Iegūtā 13.vieta ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts, turklāt tā deva iespēju piedalīties distancē ar kopēju startu.

Tiesa, sezonas sākumu Latvijas labākajam biatlonistam ievērojami patraucēja slimība.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu