Iedeva personas datus, pazaudēja visu naudu - Limbažos apkrāpta 73 gadus veca pensionāre (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maks ar naudu; ilustratīvs foto.
Maks ar naudu; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Krāpnieki turpina uzdarboties, par saviem upuriem nereti izvēloties seniorus. Par vienu šādu upuri kļuvusi 73 gadus vecā pensionāre Ināra no Limbažiem, kura par savu pieredzi pastāstīja LNT raidījumam "Degpunktā".

Viss sākās ar telefona zvanu, ko pensionāre saņēma pirms pāris mēnešiem.

Piezvanījušais vīrietis solījis finansiālu palīdzību, mudinot ieguldīt vērtspapīros. Viņš paskaidroja, kā ieinstalēt klēpjdatorā programmu "Skype", un tā saruna turpinājusies interneta vidē. Pensionāre tikusi pierunāta atklāt savus personas datus, precīzāk, viņa iedeva savus pases datus.

Tad Ināras bankas kontā ienākusi ikmēneša pensija 250 eiro apmērā, bet tā tūliņ tika rezervēta un vairs nebija pieejama. Vēlāk bankas izrakstā parādījās pirkums, kuru Ināra it kā nesen veikusi. Kopumā pensionāre zaudējusi 550 eiro.

Cerot atgūt šo naudu, Ināra vērsās bankā pēc palīdzības. Neapmierināta ar bankas darbinieku atbildēm, sieviete izlēma vērsties policijā.

"19. vai 20. novembrī es uzrakstīju iesniegumu policijai, un no tās dienas nekas vairāk nenotiek," raidījumam pastāsta pensionāre. Viņa vēlāk sazinājusies ar policiju un pēc teiktā viņa sapratusi, ka ir iesniegti dokumenti krimināllietas ierosināšanai.

Patlaban pensionāres viesistabā ir tikai astoņu grādu temperatūra. Krāsns kurināšanai vajag iegādāties malku un briketes, bet līdzekļi tam nepietiek. Pārtiku viņas abiem suņiem sagādājuši kaimiņi.

Pensionāre nojauš, ka lieta uz priekšu tik ātri nevirzīsies. Viņa arī neizslēdz iespēju, ka vainīgais netiks saukts pie atbildības.

Pensionāre teic, ka guvusi smagu mācību, un līdzīgu kļūdu vairs nepieļaus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu