Raidījums: Aizdomas par interešu konfliktu piecu miljonu eiro iepirkumā meteoroloģijas centrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārbūvi uzraudzīs speciālists, kurš ir saistīts ar būvdarbu veicēju, šovakar vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Darbus par pieciem miljoniem eiro veic būvfirma "Velve", kas ir uzvarējusi iepirkumā.

Taču objektā strādā arī cita firma - "Moduls Engineering". Iepirkumu par objekta būvuzraudzību uzvarēja uzņēmums "Būvuzraugi LV", kuras līdzīpašnieks ir Vitālijs Hrapovs. Viņš vienlaikus ir arī "Moduls Engeneering" padomes priekšsēdētājs.

Hrapovs uz "de facto" mēģinājumiem sazināties neatbildēja, bet LVĢMC valdes loceklis Jānis Lapiņš raidījumam skaidroja, ka iepirkumos nevērtē uzņēmumu īpašniekus, turklāt neesot šaubu, ka būvuzraudzība notiek profesionāli un pasūtītāja interesēs.

Raidījums atgādina, ka šīs nav pirmais gadījums, kad "Būvuzraugi LV" vērtē "Velve" darbu. LVĢMC pirms dažiem gadiem meklēja būvnieku, kas uzceltu radioaktīvo atkritumu tvertni. Iepirkumā ar daudzkārtēju sadārdzinājumu uzvarēja "Velve". Toreiz tieši "Būvuzraugi LV" tika piesaistīts, lai vērtētu pretendentu piedāvājumus.

Žurnālistu interesi "Velve" un "Moduls Engineering" iepriekš piesaistījis dēļ saistības ar uzņēmēju Māri Martinsonu, kuru tagad KNAB tur aizdomās krimināllietā, kas saistīta ar daudzmiljonu kukuļošanu.

Abi uzņēmumi ietilpst holdingā "MN Holding", kura mārketinga un komunikāciju vadītāja sarakstē ar "de facto" norādīja, ka juridiski saistības ar Martinsonu uzņēmumam nav.

"MN Holding" vienīgais īpašnieks ir investīciju kompānija "IVN Finance". [...] "MN Holding" ietilpst arī uzņēmumi, kas vēsturiski bijuši saistīti ar Martinsonu ģimeni. [...] Ne Māris Martinsons, ne viņa ģimenes locekļi jau sen vairs nav šo uzņēmumu īpašnieki," skaidrojusi "MN Holding" pārstāve. 

Taču raidījums atzīmē, ka netieša saikne šiem uzņēmumiem ar Māri Martinsonu joprojām ir saskatāma.

Piemēram, "MN Holding" patiesā labuma guvēja Jekaterina Romaņuka un uzņēmuma valdes locekle Jekaterina Kotova ir saistītas ar Martinsona ģimenei piederošajiem un viņa paša vadītiem uzņēmumiem.

"de facto" ir zināms arī, ka uzņēmuma "MN holding" šoferis tiesas sēdē liecinājis, ka vadājis Māri Martinsonu pēc paša Martinsona vai darba devējas lūguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu