Brāļi Bertāni - labākie tālmetienu speciālisti basketbolā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latviešu basketbolisti vienmēr ir varējuši lepoties ar savu spēli no tālmetienu distances. Šosezon par unikālu situāciju pasaules basketbolā ir parūpējušies Dairis un Dāvis Bertāni. Dāvis ir procentuāli precīzākais trīspunktu metienu izpildītājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet Dairis - ULEB Eirolīgā.  Zinot, ka tieši šī divas līgas tiek uzskatītas par spēcīgākajām basketbolā, tad varam teikt, ka brāļi Bertāni ir precīzākie tālmetienu izpildītāji basketbolā. 

Dāvis Bertāns jau visas sezonas garumā ir ierindojies starp labākajiem snaiperiem NBA, taču pēdējā laikā jau Bertāns ir kļuvis par labāko tālmetienu speciālistu basketbola mekā. 

Aizvadītajā naktī "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 95:103 piekāpās Losandželosas "Clippers" vienībai. Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem tālmetieniem (50%). Trāpot 50% tālmetienus, latvietis vēl vairāk nostiprinājās pirmajā vietā labāko tālmetienu speciālistu sarakstā.

Dāvis Bertāns šosezon realizējis 48,6% tālmetienu (87 no 179), ieņemdams pirmo vietu līgas labāko snaiperu sarakstā.

Foto: Reuters/ScanPix

Aiz Bertāna otrajā vietā ierindojas Portlendas "Trail Blazers" spēlētājs Sets Karijs, kurš šosezon 41 spēlē realizējis 55 no 114 tālmetieniem (48,2%). Trešo pozīciju ieņem Rodiona Kuruca komandas biedrs Bruklinas "Nets" rindās Džo Heriss, kurš no 219 mēģinājumiem bijis precīzs 103 reizes (47,0%).

Savukārt, vecākais no brāļiem Bertāniem šosezon pārstāv ULEB Eirolīgas vienību Milānas "AX Armani Exchange Olimpia". 29 gadus vecais Bertāns ir precīzākais tālmetienu izpildītājs Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

Dairis Bertāns šosezon piedalījies 19 spēlēs, kuru laikā realizējis 31 no izmestajiem 55 trīspunktu metieniem. Procentuāli tie ir 56,36%, kas ir lielisks rādītājs. 

Bertānam tuvākais sekotājs ir Lietuvas granda Kauņas "Žalgiris" spēlētājs Mariuss Grigonis, kurš trīspunktu metienus šosezon 19 mačos realizējis ar 54,29 % precizitāti. 

Jāpiemin, ka Eirolīgā precīzāko tālmetienu izpildītāju sarakstā 5. vietu ieņem Jānis Strēlnieks, kurš Pirejas "Olympiakos" sastāvā 16 mačos trāpījis 21 no 42 tālmetieniem (50,0%).

Latvijas basketbols var lepoties ar lieliskiem tālmetienu snaiperiem, taču jāatzīmē arī tas, ka galvenais ir mūsu basketbolistu kopējais sniegums laukumos. Brāļi Bertāni regulāri tiek pie teikšanas spēcīgākajās basketbola līgās pasaulē, kā arī izceļas ar daudzpusīgiem sniegumiem. Vai mūsējie spēs noturēties šīs statistikas ailes virspusē arī sezonas turpinājumā? To jau rādīs laiks. Taču viens ir skaidrs - brāļi Bertāni ir pamanīti un atzīti par lieliskiem trīspunktu metējiem, kuri noderētu jebkurai komandai. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu