"Dzīvosim draudzīgi!" Vai pārvarētas nesaskaņas starp latviešiem un krievvalodīgajiem skolēniem Liepājā? (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pēc tam kad Liepājā fiksēta latviešu un krievvalodīgo savastarpējā izrēķināšanās, sociālajā vietnē Snapchat parādījusies bilde, kas rotāta ar Latvijas un Krievijas karodziņiem un kurā attēloti divi apskāvušies jaunieši, vēsta portāls liepājniekiem.lv.

Tā bijusi kā reakcija uz iepriekš sabiedrību šokējošo ziņu par pusaudžu konfliktiem, kuru pamatā, iespējams, ir etniskās nesaskaņas. Ziņojums, kas aicināja dzīvot draudzīgi, parādījās pusaudžu īsajos vēstījumos jeb storijos, ko tie aktīvi nodeva cits citam.

Satraukti par notikušo bija arī izglītības iestāžu pārstāvji, piemēram, Liepājas 6. vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš vecākiem e-klasē izplatīja vēstuli, kurā cita starpā par "it kā etnisko karu starp Liepājas skolēniem" teikts:

"Vēlamies uzsvērt, ka šobrīd tam nav pierādījumu un pamata. Neesam arī saņēmuši oficiālus apstiprinājumus no policijas par konkrētiem gadījumiem ar mūsu skolas skolēniem.

Pēc skolēnu stāstītā varam secināt, ka tās ir atsevišķas izrēķināšanās ārpus skolas starp atsevišķiem indivīdiem vai grupām neatkarīgi no nacionālās piederības."

Lai pārrunātu situāciju saistībā ar skolēnu konfliktiem, Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis piektdien ticies ar Valsts un Pašvaldības policijas pārstāvjiem.

Arī Liepājas mērs norāda, ka sākotnējā informācija, ka konflikts ir starp latviešu un krievu tautības jauniešiem, nav apstiprinājusies.

"Drīzāk tas ir konflikts starp pilsētas rajoniem un skolām," atzīmē Vilnītis, norādot, ka policijai šo grupējumu līderi ir zināmi. Viņš pauda cerību, ka skolēnu pulcēšanās baros un kaušanās vairs neatkārtosies, solot, ka pašvaldība, tāpat kā policija, sekos līdzi tam, lai konflikts neturpinātos tālāk.

»Nacionāls "karš" Liepājā - pusaudži veido grupējumus un rada nekārtības pilsētā

Par skolēnu iespējamu nacionālo konfliktu ceturtdien preses konferencē paziņoja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārstāvji, kas iepriekšējā vakarā bija novērsuši vairāku skolēnu grupējumu savstarpēju izrēķināšanos pie Liepājas 8. vidusskolas un Dienvidu fortiem.

Tāpat arī pedagogi ziņoja, ka sociālajos tīklos trešdienas priekšpusdienā parādījies aicinājums pusaudžiem tikties pie 8. vidusskolas. Tā aptuvenais formulējums bijis "kautiņš pret krieviem" sarunā ar laikrakstu norādīja arī kāda no skolu direktorēm.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu