"KPV LV" frakcijas vairākums atbalstījis dalību Kariņa valdībā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.
Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas vairākums atbalstījis dalību Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā, šodien žurnālistiem pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Par dalību valdībā balsoja 11 deputāti, četri bija pret, savukārt deputāts Aldis Gobzems (KPV LV) frakcijas sēdē nepiedalījās.

Vaicāts, kuri deputāti bija pret, Zakatistovs norādīja, ka deputātu nostāju varēs uzzināt Saeimas balsojumā par valdības apstiprināšanu. Politiķis pauda, ka balsojumā netiks ievērota frakcijas disciplīna, bet attieksmes paušana attiecībā uz Ministru kabineta apstiprināšanu būs "sirdsapziņas balsojums".

"KPV LV" deputāti Didzis Šmits, Linda Liepiņa un Gobzems iepriekš norādījuši, ka neatbalstīs Kariņa valdību. Savukārt deputāte Karina Sprūde (KPV LV) aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka nevarēs atbalstīt valdību, ja valdības deklarācijā OIK netiks atzīts par nelikumīgu.

Pašlaik tiek domāts, kā tālāk darbosies "KPV LV" frakcija, norādīja tās vadītājs. Frakcija turpinās darboties, ja arī kāds nobalsos pret valdības apstiprināšanu, skaidroja Zakatistovs.

Frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artuss Kaimiņš (KPV LV) norādīja, ka jautājums, ko darīt, ja kādi deputāti nobalsos pret valdības apstiprināšanu, tiks skatīts pēc balsojuma.

Par Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru "KPV LV" frakcija lemšot nākamnedēļ, apliecināja politiķis.

Zakatistovs norādīja, ka Saeimas deputāts Ralfs Nemiro (KPV LV) bija vienīgais frakcijas sēdē izvirzītais kandidāts uz ekonomikas ministra amatu.

LETA jau vēstīja, ka "KPV LV" Nemiro izvirzījusi kā ekonomikas ministra amata kandidātu.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā koalīcijas sadarbības līguma projektā teikts, ka gadījumā, ja kāds no koalīcijas frakcijas deputātiem ir balsojis "pret" pret valdības apstiprināšanu vai valsts budžeta projektu, tiek pieņemts, ka attiecīgais deputāts nav uzskatāms par koalīcijas deputātu šī līguma izpratnē.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas pilnībā vienojušās par valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu, žurnālistiem pirmdien sacīja Kariņš.

Trešdien iecerēts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par valdības apstiprināšanu.

Valdību veidojošām partijām šodien savās lēmējinstitūcijās vēl oficiāli jāizskata jautājums par dalību valdībā.

Starp topošās valdības darba prioritātēm būs finanšu sistēmas sakārtošana, drošības un tiesiskuma stiprināšana, administratīvi teritoriālā reforma, veselības aprūpes un izglītības kvalitātes un pieejamības uzlabošana, kā arī obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atcelšana, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais valdības deklarācijas projekts.

Valdības veidošanas procesā iesaistītas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu