Gada skumjākā diena - 21. janvāris (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Zinātnieki izskaitļojuši, ka katru gadu ir viena diena, kurā cilvēki visbiežāk jūtas depresīvi un nomākti - tā pasaulē tiek dēvēta par "Blue Monday". Šī diena parasti ir pirmdiena, un šogad tā iekrīt 21. janvārī, vēsta portāls "Daily Mail".

"Blue Monday" jeb skumjā pirmdiena katru gadu iekrīt citā datumā, un tas tiek aprēķināts pēc zinātniskas formulas, kurā tiek ņemti vērā vairāki faktori.

Zinātnieki izskaitļojuši, ka tieši šodien cilvēki jūtas vientuļi, pēc Ziemassvētkiem ir ieslīguši visdziļākajos parādos, laikapstākļi ir pavisam neiepriecinoši un tieši šodien sāk uzmākties domas par vasaru.

Aptaujās noskaidrots, ka janvārī 26% Lielbritānijas iedzīvotāju jūtas tik izolēti, kā nevienā citā mēnesī.

87% iedzīvotāju uzskata, ka laikapstākļi tiešā veidā ietekmē viņu noskaņojumu, līdz ar to janvārī tas nevar būt labs.

Lai gan pilnībā šīs dienas drūmums nav zinātniski pamatots, tomēr katra gada janvāra trešā pirmdiena ieguvusi drūmākās dienas titulu.

Zinātnieki noskaidrojuši, ka šodien pirms plkst. 11.16, visticamāk, neredzēsi nevienu smaidām, darba kolēģi par savām problēmām sūdzēsies aptuveni 34 minūtes, kas ir par 12 minūtēm vairāk nekā parasti, un lielākā daļa sieviešu pateiks, ka šodien viņas jūtas īpaši neglītas.

Šajā dienā arī ir vislielākā iespēja piedzīvot sirdstrieku. 

Daudzviet pasaulē "Blue Monday" uztver ļoti nopietni - šajā datumā darbojas bezmaksas psihologi un tiek atvērtas īpašās palīdzības tālruņu līnijas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu