VUGD aicina aktīvāk skaidrot bērniem rīcību ugunsgrēka gadījumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc degoša putekļusūcēja veiksmīgas nodzēšanas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina vecākus bērniem aktīvāk skaidrot pareizu rīcību ugunsgrēka izcelšanās gadījumā, aģentūru LETA informēja VUGD.

Aizvadītajā nedēļā VUGD saņēma zvanu no satraukta bērna, kurš stāstīja, ka dzīvoklī aizdegās putekļsūcējs, kuru viņš ir nodzēsis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī putekļsūcējā bija gruzdējuši putekļi un atkritumi.

Desmit gadus vecais bērns, kurš dzīvoklī bija atstāts viens, ugunsgrēku apdzēsa un dūmojošo putekļsūcēju iznesa kāpņutelpā.

VUGD norāda, ka tikai bērna pareiza rīcība, atvienojot putekļsūcēju no elektrības un piezvanot uz tālruni 112, visticamāk, pasargāja viņu no saindēšanās ar dūmiem vai pat izglāba viņa dzīvību.

VUGD aicina vecākus ar saviem bērniem pārrunāt to, kā rīkoties dažādās bīstamās situācijās.

Vecāki nedrīkst paļauties, ka šīs zināšanas bērniem iedos izglītības iestādes. Tajās tiek sniegta vispārēja pamatinformācija, bet katram bērnam ir svarīgi saprast, kā šīs iegūtās zināšanas pielietot savā mājoklī.

Piemēram, bērnam redzamā vietā mājoklī var novietot zīmīti ar telefona numuru 112 vai arī radinieku tālruņa numuriem, uz kuriem zvanīt, ja notikusi nelaime.

Satraukuma brīžos ne tikai bērni, bet arī pieaugušie var aizmirst telefona numurus, kurus ikdienas situācijās atceras bez grūtībām.

Bērnam ir jāizstāsta, pie kuriem kaimiņiem viņš var vērsties pēc palīdzības, kuri kaimiņi viņu ielaidīs savā mājoklī un piezvanīs vecākiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu