Kurtinaitis atgriežas pie "Himki" stūres

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Pazīstamais lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis atgriezies pie Krievijas basketbola komandas Maskavas apgabala "Himki" stūres, amatā nomainot grieķi Georgi Barcoku.

Līgums ar 58 gadus veco Kurtinaiti noslēgts līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt.

"Lēmums mainīt treneri sezonas vidū, kad katru otro vai trešo dienu ir spēle, nav viegls. Tomēr, no otras puses, situācija komandā liecināja, ka vajadzīgas pārmaiņas. Kurtinaitis ir vienīgais augsta līmeņa speciālists, kuram nebūs nepieciešams pielāgoties kolektīvām, kā arī viņš labi pārzina klubu no iekšienes," klubs citē "Himki" ģenerāldirektora Pāvela Astahova teikto.

"Himki" ULEB Eirolīgā ar septiņām uzvarām 19 spēlēs ieņem 13.vietu, bet pirmais astoņnieks ir divu uzvaru attālumā. Savukārt VTB Vienotajā līgā "Himki" ar 11 panākumiem 13 cīņās ir otrie aiz Maskavas CSKA.

Iepriekšējā darba vieta Kurtinaitim bija Lietuvas klubs Viļņas "Rytas", kuru viņš vadīja no 2017.gada februāra līdz iepriekšējās sezonas beigām.

Kurtinaitim tā bija atgriešanās "Rytas" galvenā trenera amatā. Iepriekš viņš ar šo klubu strādāja 2008.-2010. gadā, bet pēc tam uz neilgu laiku pārņēma Latvijas komandas "VEF Rīga" grožus.

Rīgas klubu Kurtinaitis atstāja 2010./2011. gada sezonas vidū, pieņemot naudīgās "Himki" piedāvājumu. Šajā vienībā viņš nostrādāja līdz 2016. gada pavasarim. Pa šo laiku lietuvietis Krievijas vienību divreiz aizveda līdz uzvarai ULEB Eirokausā.

Kurtinaitis ir vienīgais treneris Eiropā, kuram izdevies trīs reizes izcīnīt ULEB Eiropas kausu.

Savukārt pēc pirmā termiņa pie "Himki" stūres Kurtinaitis 2016.gada vasarā pārņēma Itālijas A sērijas klubu Kantu "Red October", taču novembrī tika atlaists.

Tajā pašā vasarā viņš tika minēts kā viens no Lietuvas izlases galvenā trenera amata kandidātiem. Lietuvas Basketbola federācijas valdes sēdes balsojumā viņš saņēma trīs balsis, bet ar desmit balsīm galvenā trenera amatā tika ievēlēts Daiņus Adomaitis, kurš pērn viņu izkonkurēja arī "Rytas" klubā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu