FKTK par likuma pārkāpumiem soda "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcionāru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas logo. Ilustratīvs attēls.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas logo. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" akcionārs Sergejs Grečuks parakstījis administratīvo līgumu, kura ietvaros tam piemērota soda nauda 10 800 eiro apmērā par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja FKTK.

FKTK konstatēja, ka Grečuks kontrolētā sabiedrība "Measurestep Enterprises Limited" likumā paredzētajā termiņā nebija izpildījusi noteikto pienākumu izteikt pārējiem "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"Measurestep Enterprises Limited" 2018. gada 16. martā radās pienākums desmit darba dienu laikā iesniegt FKTK iesniegumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma veikšanu, taču "Measurestep Enterprises Limited" dokumentus iesniedza 2018. gada 14. maijā, tādējādi likumā noteikto termiņu kavējot par vairāk nekā mēnesi.

Pārbaudes gaitā FKTK konstatēja arī faktu, ka pērn 7. martā noslēgto darījumu rezultātā Grečuks ieguva netiešo līdzdalību, kura saskaņā ar likumu ir paziņojama akciju sabiedrībai un FKTK ne vēlāk kā četru tirdzniecības dienu laikā pēc dienas, kad iegūts attiecīgais balsstiesīgo akciju skaits.

Paziņojums FKTK tika iesniegts 24. aprīlī, bet oficiālajā regulētās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā publicēts 11. maijā, kavējot paziņošanas pienākumu vairāk nekā mēnesi.

Nosakot akcionāram piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā citu "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" ieguldītāju interešu aizskārumu, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus.

FKTK piemērotā soda nauda "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcionāram tiks ieskaitīta valsts budžetā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" koncerna apgrozījums 2018. gada deviņos mēnešos bija 27,399 miljoni eiro, kas ir par 27,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2017. gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 11,5% un bija 1,4 miljoni eiro.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā "Measurestep Enterprises Limited" (98,64%). "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu