Visas topošo koalīciju veidojošās partijas atbalstījušas dalību Kariņa vadītā valdībā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Visas topošo koalīciju veidojošās partijas ir pieņēmušas oficiālus lēmumus par dalību Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā valdībā.

Atšķirībā no pārējiem partneriem partijas "KPV LV" frakcijā nav vienota nostāja šajā jautājumā. Par atbalstu dalībai Kariņa vadītā Ministru kabinetā šodien lēma frakcijas vairākums jeb 11 no 16 "KPV LV" deputātiem, četriem deputātiem balsojot pret un vienam nepiedaloties sēdē.

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) kopsapulce, valdes locekļi un Saeimas frakcijas deputāti vienbalsīgi atbalstīja valdības izveidi Kariņa vadībā, aģentūru LETA informēja JV pārstāvis Sandris Sabajevs.

Arī Jaunā konservatīvā partija (JKP) atbalstījusi dalību Kariņa valdībā un par jaunā Ministru kabineta apstiprināšanu balsos visi politiskā spēka deputāti, aģentūrai LETA apliecināja JKP līderis Jānis Bordāns.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvju sapulce ir vienbalsīgi atbalstījusi Kariņa veidoto valdību, ar tās piecu partiju virzītajiem ministriem un atbalsta savu Saeimā ievēlēto deputātu pozitīvu balsojumu par šo Ministru kabinetu, aģentūrai LETA pavēstīja AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valde vienbalsīgi lēmusi par atbalstu Kariņa vadītajai valdībai, aģentūrai LETA pastāstīja partijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Tāpat visi 13 nacionālās apvienības Saeimas frakcijas deputāti apstiprinājuši, ka trešdien ārkārtas sēdē atbalstīs jauno valdību.

» Kariņš rēķinās ar 61 deputāta atbalstu valdībai

Topošās koalīcijas partijas pilnībā vienojušās par valdības deklarāciju, sadarbības līgumu un fiskālās disciplīnas līgumu, žurnālistiem pirmdien sacīja Kariņš.

Trešdien iecerēts sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par valdības apstiprināšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu