Rīgā policisti notver iereibušu šoferi, kurš bēga no notikumu vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Gados jaunais šoferis vienā vakarā iekūlies neapskaužami daudz nepatikšanās, neiztiekot bez bēgšanas no policijas, ne avārijas, kā arī citiem asumiem, kas viņa biogrāfijā atstās treknu un nepatīkamu ierakstu, vēsta raidījums "Degpunktā".

19. janvāra naktī ar aizdomīgu manevru tumšā “Aaudi A4” šoferis izpelnījās nedalītu policistu uzmanību.

Autovadītājs, vietā, kur atļauts braukt vien ar 30 km/h, nekaunīgi aiztraucās garām trafarētam likumsargu busiņam ar vismaz divas, varbūt – pat trīs reizes, lielāku ātrumu.

Ne zilās bākugunis atpakaļskata spogulī, ne policistu aicinājums apstāties auto braukšanas ātrumu nebūt nemazināja, un drīz vien sākās spraiga pakaļdzīšanās.

Bēgšana turpinājās vairākas minūtes, bet, braucot pa meža ceļu, šoferis iestiga.

Lai sagūstītu pie auto stūres sēdošo jaunekli, inspektoriem nācies krietni iesvīst, turklāt pret pārkāpēju vismaz divas reizes pielietots arī elektrošoks, līdz beigu beigās viņš tomēr tika saslēgts rokudzelžos un nonāca aiz restēm.

Šoferis pie stūres sēdās vairāk nekā trīs promiļu reibumā.

Taču tās nebūt nebija vienīgās nepatikšanas – drīz vien gaismā nākusi arī patiesība par to, kāpēc tad šoferis Jaunciema gatvē tā steidzies.

Izrādījās, ka vīrietis pirms tam izraisījis avāriju un aizbēdzis no negadījuma vietas.

Pat pēc aizturēšanas šoferis vēl vairākas reizes centies apvest policistus ap stūri – viņš vairākkārtīgi centies uzdoties par citu cilvēku, bet vēlāk, ierodoties ceļu policistiem, pārsēdināšanas laikā, pat vēlreiz centies aizmukt no kārtības sargiem.

Rezultātā 23 gadus vecais vīrietis vakaru turpinājis policistu kompānija. Pēc formalitāšu nokārtošanas notikuma vietā viņš nogādāts pie izmeklētājiem Gaujas ielā, savukārt jaunekļa pilotētais auto, kas, starp citu, nemaz nepieder viņam, nonācis maksas stāvlaukumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu