Starp neizliktajām tenisistēm esošā Kolinsa negaidīti sasniedz "Australian Open" pusfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daniela Rouza Kolinsa
Daniela Rouza Kolinsa Foto: AFP/SCANPIX

Starp neizliktajām tenisistēm esošā amerikāniete Daniela Rouza Kolinsa otrdien negaidīti sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pusfinālu.

Pasaules ranga 35.vietas īpašniece Kolinsa ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 2-6, 7-5, 6-1 pārspēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kura WTA rangā atrodama 44.pozīcijā un arī turnīrā bija starp neizliktajām spēlētājām.

Zīmīgi, ka pirms šī turnīra Kolinsa vēl nekad savā karjerā nebija uzvarējusi kādā "Grand Slam" sacensību mačā. Vēl pirmajā setā viņa zaudēja ar 2-6 un izredzes sasniegt pusfinālu neizskatījās spožas, tomēr pēc tam spēles gaita stipri mainījās, bet izšķirošo - trešo - setu viņa sāka ar 5-0, beigās svinot uzvaru.

Pašlaik 25 gadus vecā Kolinsa ir divkārtēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta uzvarētāja. Šī Austrālijas atklātā čempionāta laikā viņa pamanījās pieveikt pasaules otro raketi Angeliku Kerberi.

Pusfinālā Kolinsa tiksies ar pasaules sesto raketi Petru Kvitovu no Čehijas vai mājinieci Ešliju Bārtiju, kura ir planētas 15.numurs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, Grieķijas tenisa talants Stefans Cicips otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta - pusfinālu. Pasaules ranga 15.vietas īpašnieks ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja spāni Roverto Bautistu-Agutu, kurš ir planētas 24.numurs.

Ar 14.numuru izliktais Cicips iepriekš astotdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, jo viņš pieveica pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Rodžeru Federeru no Šveices.

Pusfinālā Cicips spēkosies ar 17 "Grand Slam" titulus ieguvušo spāni Rafaelu Nadalu vai amerikāni Frensisu Tiafo.

Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā apstājās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis cieta neveiksmes pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu