Bijušās Latvijas basketbola zvaigznes dalās iespaidos par Kambalu

Ekskluzīvi Apollo
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Kambala, Sandis Valters un Armands Šķēle
Kaspars Kambala, Sandis Valters un Armands Šķēle Foto: TVNET/LETA kolāža

Jau šovakar viens no Latvijas visu laiku dominējošākajiem basketbolistiem Kaspars Kambala aizvadīs savu atvadu spēli. Portālam Apollo iespaidos par Latvijas basketbola leģendu dalījās bijušās vietējās basketbola zvaigznes Sandis Valters un Armands Šķēle.

Jau ziņots par Kaspara Kambalas pievienošanos BK "Jūrmala/Betsafe" vienībai, kuras sastāvā šovakar aizvadīs savu atvadu spēli. 

Sarunā ar portālu Apollo, iespaidos par Kasparu dalījās bijušie Latvijas izlases basketbolisti Sandis Valters un Armands Šķēle

Sandis Valters: "Tāda basketbolista Latvijā vairs nebūs. Stabils NBA starta piecinieka spēlētājs."

Bijušais Latvijas izlases snaiperis Sandis Valters atklājis, ka Kambala ir "savējais" cilvēks, ar kuru kopā iziets cauri daudzām lietām. 

"Kaspars viennozīmīgi ir savējais cilvēks, ar kuru kopā ir iziets cauri ugunij un ūdenim. Viņš ir viens no retajiem ar kuru kopā sākām skraidīt pa basketbola laukumu. Kopš tā brīža ir piedzīvots daudz, vairāk gan ārpus laukuma," atminas Valters. 

Foto: Edijs Pālens/LETA

Sandis arī pauž nožēlu, ka kopā ar Kasparu nesanāca uzspēlēt vairāk. "Vēlētos, lai kopā būtu sanācis uzspēlēt kopā," stāsta Valters. Bijušais snaiperis arī uzskata, ka Latvijas basketbols šādu spēlētāju vairs neredzēs. 

"Par Kasparu kā basketbolistu varu teikt, ka ar viņa dotībām, raksturu un meistarību viņš bija unikāls. Tāds vairs Latvijā nebūs. NBA starta piecinieka stabils spēlētājs. Visu laiku Latvijā labākais spēlētājs, apspēlējot pretinieku ar muguru pret grozu," atzīst Valters. 

40 gadus vecais Valters Kambalam novēl enerģijas ielikšanu pareizajā virzienā. "Novēlu Kasparam atrast jaunajā dzīves posmā tik pat sevis aizraujošu un azartisku nodarbošanos kā basketbols. Lai visa viņa lielā enerģija aiziet savu jauno mērķu realizēšana!"

Armands Šķēle: "Iegāju istabā, bet tur gultā guļ Kambala - liels, ar pliku galvu un "Gucci” treniņtērpā."

Viens no talantīgākajiem latviešu basketbolistiem Armands Šķēle kopā ar Kambalu piedalījās 2003. un 2009. gada Eiropas čempionātos. Sarunā Armands dalījās iespaidos par to, kā pirmo reizi iepazinās ar vareno Kambalu.

"Atceros, ka mani 18 gados izsauca uz kvalifikācijas spēlēm Polijā. Atlidoju un uzzināju, ka būšu vienā istabiņā ar Kambalu. Iegāju istabā, bet tur gultā guļ liels, ar pliku galvu, "Gucci" treniņtērpā un ķēdēm ap kaklu. Domāju, ka man būs stūrī jāstāv visu laiku," smejoties stāsta Šķēle. 

Foto: Evija Trifanova/LETA

 Šķēle basketbolistam velta arī atzinīgus vārdus un uzskata, ka Kambala ir labs cilvēks uz kuru var paļauties jebkurā dzīves situācijā. "Viņš dziļi sirdī ir labs un izpalīdzīgs cilvēks, uz kuru var paļauties dažādās dzīves situācijās."

Arī Armands Latvijas basketbola leģendai novēl veiksmi turpmākajos dzīves ceļos. "Novēlu, lai Kasparam turpmāk dzīvē izdodas paveikt kaut ko tik pat lielu, kā tas bija basketbola laukumā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu