Jelgavā autovadītāja uzbrauc smilšu kaudzei un cieš negadījumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bedres A.Čaka ielā. Ilustratīvs attēls.
Foto: Bedres A.Čaka ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas, 22. janvāra, rītā Jelgavā, Rubeņu ceļā, noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā, uzbraucot uz ceļa izbērtai smilšu kaudzei, apgāzusies vieglā automašīna un cietusi sieviete, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka plkst. 7.50 Rubeņu ceļā automašīna "Ford Focus", kuru vadīja 1980. gadā dzimusi sieviete, uzbraukusi smilšu kaudzei, kas atradusies uz brauktuves.

Negadījuma rezultātā transportlīdzeklis apgāzies uz jumta, bet automašīnas vadītāja ar dažādām traumām ievietota slimnīcā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja tuvējo māju iemītnieki, pa Rubeņu ceļu tiek vesta smilts no ceļu remontdarbiem Loka maģistrālē, tādēļ viņi neizslēdz iespēju, ka daļa kravas izgāzusies uz brauktuves un nav savākta.

"Otrdienas rītā vēl tumsā braucu pa Rubeņu ceļu, un daudz netrūka, lai ietriektos smilšu kaudzē, kas bija augstāka par mana auto motora pārsegu un atradās tieši pa vidu braukšanas joslai. Kaudze nekādi nebija norobežota," stāstīja Rubeņu iedzīvotājs Jānis.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods aģentūrai LETA apliecināja, ka notikušā apstākļi tiks noskaidroti un tiks veiktas pārrunas ar ceļu būvniekiem.

Būvdarbu veicēja pilnsabiedrības "RERE vide - Hidrostatyba" pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka otrdienas rītā pa šo ceļu tika vesta grunts uz atbērtni. Atbilstoši pilnsabiedrības apakšuzņēmēja sniegtajai informācijai pēc grunts kravas izbēršanas un pēc tam izbraukšanas uz ceļa, kravas kastē atlikušās smiltis tikušas izbērtas, bet, diemžēl tas noticis ceļa braucamajā daļā. Par notikušo uzņēmumā tiek veikta izmeklēšana.

Uz ceļa izbērtā smilšu kaudze novākta otrdienas rītā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Iespējams, ka smilšu kaudzei ir bijusi ietekme uz satiksmes negadījumu, tādēļ aicinām policiju nekavējoties izmeklēt negadījumu, lai precīzi noskaidrotu notikušā apstākļus. Jebkurā gadījumā šādai nolaidībai nav attaisnojuma. Notikušais tiks uzņēmumā rūpīgi izmeklēts un pēc visu apstākļu noskaidrošanas pieņemts lēmums par vainīgo sodīšanu," sacīja "RERE vide" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Voropajevs.

LETA jau rakstīja, ka atbilstoši iepirkuma konkursa rezultātiem Loka maģistrāli Jelgavā no Kalnciema ceļa līdz pilsētas administratīvajai robežai 4733 metru garumā veic pilnsabiedrība "RERE vide - Hidrostatyba". Projekta kopējās izmaksas ir 21 679 350 eiro, no tām 12 004 303 eiro - Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 564 527 eiro - valsts budžeta dotācija pašvaldībām, bet 9 110 520 eiro - Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu