Kā filmā - pakaļdzīšanās Jaunciemā, melīgs dzērājšoferis un elektrošoka pistole (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Sestdien, 19. janvārī, ap 22.30 Rīgas pašvaldības policijas patruļauto Jaunciema gatvē vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 30km/h, apdzina kāds Audi vadītājs, kurš ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu.

Policisti nolēma vadītāju apturēt, taču pēc vairākkārtīgiem aicinājumiem apstāties, Audi vadītājs ātrumu nesamazināja un sāka bēgt.

Pakaļdzīšanās turpinājās vairāku minūšu garumā pa Jaunciema gatvi un arī pa vairākām nelielām Jaunciema ieliņām līdz bēglis izslēdza automašīnas gaismas un iebrauca mežā.

Taču arī automašīnas gaismu izslēgšana nesekmēja bēgšanas mēģinājumu, jo pēc pārsimt metriem Audi iestiga sniegā, un tajā brīdī Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem vadītāju izdevās aizturēt.

Ņemot vērā, ka vadītājs arī pēc apturēšanas negribēja padoties, pret viņu tika pielietota elektrošoka pistole.

Vēlāk acīmredzami iereibušais Audi vadītājs nosauca citas personas datus, taču, kad viņš nevarēja atbildēt uz jautājumiem par viņa ģimenes locekļiem, viņš beigās nosauca savu īsto vārdu un uzvārdu.

Tad arī noskaidrojās identitātes slēpšanas iemesls - viņam nebija iegūtas tiesības piedalīties ceļu satiksmē.

Automašīnā bija arī divi pasažieri - vīrietis un sieviete. Viņi skaidroja, ka esot vienkārši vizinājušies pa rajonu un nekā slikta tajā nesaskatot.

Kad notikuma vietā ieradās Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, tika veikts alkohola tests - pirmajā pārbaudē 23 gadus vecā vadītāja izelpā konstatētas 3,82 promiles, bet otrajā - 3,41 promile alkohola. Tāpat arī noskaidrojās, ka iepriekš šī automašīna bijusi iesaistīta sadursmē ar kādu VW markas automašīnu Jaunciema gatvē.

Pārkāpējs nodots Valsts policijas darbinieku rīcībā, taču abi viņa pasažieri, ņemot vērā laika apstākļus, netika atstāti mežā, bet gan aizvesti līdz Jaunciemam, kur atlikušo ceļu mājup varēja veikt kājām.

Par braukšanu reibumā bez tiesībām Valsts policijā uzsākts kriminālprocess, tāpat atsevišķi tiks vērtēta bēgšana un negadījuma izraisīšana.

Video: Pēc pakaļdzīšanās Jaunciemā notverts dzērājšoferis 3,41 promiles reibumā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu