VUGD ārkārtas pārbaudē "Alfā" atklāj vairākus pārkāpumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tirdzniecības centrs "Alfa".
Tirdzniecības centrs "Alfa". Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) neplānotā pārbaudē tirdzniecības parkā "Alfa", kuras laikā pārbaudīti evakuācijas ceļi un automātiskā ugunsgrēku atklāšanas sistēma, atklājis vairākus pārkāpumus, kā arī nepilnības, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Viņa informēja, ka par tirdzniecības centrā atklātajiem pārkāpumiem un nepilnībām ir sagatavots VUGD lēmums un administratīvais akts.

Vienlaikus Vītola nekomentēja, vai uzņēmumam ir piemērots jebkāda veida sods.

Tirdzniecības parka "Alfa" sabiedrisko attiecību konsultante Ilze Žūka aģentūrai LETA apstiprināja, ka VUGD ir veicis ārpuskārtas ugunsdrošības pārbaudi tirdzniecības centrā.

"Par pārbaudes rezultātiem plašāku informāciju varēsim sniegt tikai pēc tam, kad no VUGD būs saņemts pārbaudes akts," viņa piebilda.

» Tirdzniecības centrā Alfa piektdienas vakarā notikusi evakuācija

Vienlaikus Žūka minēja, ka pirmdien, 21. janvārī, tirdzniecības parkā "Alfa", veicot iekšējo sistēmu pārbaudes, fiksēta tehniska kļūda automātisko durvju atvēršanas sistēmā, taču minētais defekts novērsts.

Otrdien, VUGD atkārtoti pārbaudot šo sistēmu, visas automātiskās durvis, tostarp arī iepriekš minētās, nekavējoties atvērās.

"Esam pateicīgi VUGD, ka viņi tik ātri noreaģēja un veica šo ārpuskārtas pārbaudi, jo arī mūsu interesēs ir iespējamo nepilnību pēc iespējas ātrāka novēršana, un atkārtoti atvainojamies mūsu apmeklētājiem par sagādātājām raizēm un neērtībām," pauda Žūka.

» Pēc iedzīvotāju sūdzībām VUGD veic ārkārtas ugunsdrošības pārbaudi tirdzniecības parkā "Alfa"

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka iedzīvotāju sūdzību dēļ VUGD otrdien veica ārkārtas ugunsdrošības pārbaudi tirdzniecības parkā "Alfa".

Nedēļas nogalē Latvijas medijos izskanēja informācija, ka piektdien, 18. janvārī, tirdzniecības parkā notika evakuācija, taču tās laikā atklājies, ka vienas no avārijas izejas durvīm ir slēgta, un kad tās atlauztas, cilvēki nonākuši būvlaukumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu