WADA: Krievijas antidopinga sistēma dodas pareizajā virzienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marc Braibant/AFP/Scanpix

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) ir pilnībā mainījusies un tagad ir ļoti efektīva un laba antidopinga organizācija, uzskata Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ģenerāldirektors Olivjē Nigli.

WADA nolēmusi nepiespriest Krievijai soda sankcijas par laicīgu aģentūras ekspertu nepielaišanu Maskava antidopinga laboratorijai.

Savukārt septembrī WADA atjaunoja RUSADA darbību, kas izsauca plašu neizpratni sporta sabiedrībā.

Tiesa, WADA ģenerāldirektors Nigli uzsvēra, ka ar Krievijas antidopinga sistēmu viss kļūst arvien labāk.

"Nenoliedzami RUSADA ir pilnībā mainījusies. Tā ir jauna organizācija," pauda Nigli. "Decembri tajā veicām auditu, kas bija ļoti labs, jo RUSADA izrādījās ļoti efektīva un laba antidopinga organizācija. Tā ir atslēga labai nākotnei."

"Vai viss šobrīd tur ir pilnīgā kārtībā? Es tā vis neteiktu, bet katrā ziņā notiek došanās pareizā virzienā," izteicās WADA pārstāvis. "Ceru, ka krievi ir mācījušies no kļūdām un šajā valstī vairs nekas neatkārtosies."

Šī gada sākumā WADA beidzot tika pie iespējas piekļūt Maskavas antidopinga laboratorijas datiem. Pēc tam tika nolemts, ka Krievijas pusei būs jāveic atkārtotas analīzes aizdomīgajiem paraugiem, kas ņemot kopš pērnā gada 30.jūnija.

Krievu sportistiem tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tik uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma, tomēr tagad šīs valsts sportisti optimistiski raugās uz startiem 2020.gada Tokijas Olimpiādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu