Apģērbs tikai ziemā? Par suņa labsajūtu jāgādā visu gadu!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/ swissyorkie

Pastaigas un rotaļas ar mīluli, pārgājieni, kā arī peldes vasarā – tās visas ir situācijas, kad saimniekiem ir īpaši jāgādā par sava suņa labklājību un veselību. Lai gan Latvijā dažviet valda uzskats, ka pietiek suni ģērbt vien ziemā, PetCity speciāliste Anžela Fomičeva skaidro, ka tā nebūt nav.

Ir būtiski, ka saimnieki par saviem četrkājainajiem draugiem domā dažādās dzīves situācijās un dažādos laikapstākļos, tādēļ par aktīva dzīvesveida līderi ir kļuvis Somijas preču ražotājs Hurtta, kas piedāvā augstas kvalitātes ērtus un izturīgus ražojumus tiem, kam patīk pavadīt laiku ārpus telpām, neskatoties uz sezonas un laika apstākļiem. Ražotājs piedāvā produktus visu vecumu un lielumu suņiem, funkcionālus un kvalitatīvus.

Nevienam nav šaubu, kādēļ suns no sala ir jāpasargā ziemā, taču mīlulim ir būtiski nodrošināt komfortu arī citos laikapstākļos. Piemēram, garspalvainiem suņiem slapjā laikā tiek piedāvāti kombinezoni, kas pilnībā pārklāj suņa ķermeni, pat ar ķepiņām, lai pēc vienas pastaigas mīluli nevajadzētu mazgāt.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tāpat ir iespējams iegādāties speciālus kombinezonus vasarai, kas suni ne vien pasargā no saules kaitīgajiem UV stariem, bet ir arī unikāli to galvenās funkcijas dēļ – pasargāt suni no ērcēm, parazītiem un odiem. Konkrētais tērps ir balts un veidots no materiāla, kas piesātināts ar speciālo vielu, kura atbiedē kukaiņus. Sunim pastaigas laikā atliek vien reizi iziet cauri brikšņiem, lai saimnieks redzētu, ja kāds knislis ir pielipis, turklāt tērpa dizains ir veidots tā, lai pie suņa ķermeņa ērce nevarētu piekļūt, jo apspīlētais tērps nosedz arī mīluļa ķepas. 

Tāpat saimniekiem ir jāpadomā par suņa veselību un labklājību vasarā – ja ārā ir +30 grādi un nav kur paslēpties no saules stariem, piemēram, sacensībās un izstādēs, neatņemama šādu situāciju sastāvdaļa ir atvēsinošā veste.

Viens no jaunumiem tirgū ir suņu darba vestes, kas ir paredzētas medību suņiem – tiem ir pievienota cilpa, lai piestiprinātu GPS kakla siksnu, vestes ir aprīkotas ar atstarotājiem, ir ūdens necaurlaidīgas, taču izgatavotas no viegla un elpojoša materiāla.

Saimniekiem ir iespējams iegādāties arī īpaši izgatavotus suņu apavus, kas nav domāti vien pastaigām, bet ir paredzēti arī ekstremālām situācijām, piemēram, pārgājieniem pa kalniem, apaviem esot nodrošinātiem ar izturīgu un biezu zoli.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai pasargātu četrkājaino ģimenes locekli no traģēdijas, viņu būtu jānodrošina ar peldvesti, kura rūpējas par to, lai suns, noguris no rotaļām ūdenī, nepieciešamības gadījumā var tikt krastā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Saimniekiem ir jāsaprot – nav tā, ka suņiem tikai ziemā vajag mētelīšus, mīluli ar funkcionālu ekipējumu ir jānodrošina visu cauru gadu,” bilst speciāliste.

Tāpat standarta kakla siksnu un pavadu vietā iespējams domāt jau mazliet plašāk, izvēloties tādas siksniņas, iemauktus un pavadiņas, kas ir aprīkotas ar atstarojošiem elementiem un īpašu drošību, ar pievienotām papildu cilpām stiprinājumam.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Speciāliste norāda, ka Latvijā augstā līmenī ir suņu turēšanas kultūra, daudz ir sporta un darba suņu (mednieki, glābēji), tādēļ visiem aktīvajiem mīluļiem ir jānodrošina arī atbilstošs ekipējums. Hurtta koncentrējies arī uz šo jomu – sortimentā tiek piedāvāti gan guļammaisi suņiem, gan apģērbi trenerim, kas ir specifiska prece, kurā ir būtiski, lai visas kabatas un ekipējuma aizāķējumi būtu savās vietās. Kā atzīst Fomičeva, konkrētā ražotāja preces atšķiras no citiem ražotājiem ar katru pārdomātu detaļu.

“Paņemot rokās viņu preces, ir redzams, ka katra šuvīte ir savā vietā, kombinezoniem, lai neieķertu rāvējslēdzējā suņa spalvas, ir izveidots speciāls ieliktnis. Šīm precēm viss ir regulējams, iespējams izvēlēties tērpus vai ar gumijām, vai pogām, lai varētu regulēt un padomāt par pilnīgi visu. Masveida ražošanai šāda rūpība ir sastopama ļoti reti, tādēļ šis ražotājs koncentrējas uz suņa ērtībām, nevis kvantitāti,” skaidro Fomičeva, piebilstot, ka Hurtta mērķis ir apģērbus un aksesuārus padarīt funkcionālus, tādēļ, lai uzražotu jaunu modeli, nepieciešams ilgs laiks, pirms to laiž tirdzniecībā.

Kā informē speciāliste, uzņēmuma pirmsākumos sapulcējās kopā bariņš aktīvistu, kuri izlēma saviem suņiem radīt labākos risinājumus kvalitatīvām precēm, ar laiku pāraugot par uzņēmumu. 

Starptautisku atzinību izpelnījusies uzņēmuma pieeja preču testēšanai -  pa visu pasauli ir izveidotas tā saucamās darba grupas, kas testē suņu apģērbus un aksesuārus dažādos laikapstākļos ar dažādām suņu šķirnēm. Tāpat ražotājs ir atvērts komunikācijai ar patērētājiem – jebkurš saimnieks vienmēr var dot ziņu, ja sunim kaut kas spiež vai nav ērts, un Hurtta šīs atsauksmes ņem vērā līdz pat tam, ka var likvidēt konkrētu modeli no apgrozījuma un atsaukt no veikaliem.

Fotogalerija: Hurtta funkcionālais preču sortiments 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu