Saeima varētu atbalstīt Juraša izdošanu kriminālvajāšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas vairākums varētu atbalstīt parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Jura Juraša (JKP) izdošanu kriminālvajāšanai.

"KPV LV" Saeimas frakcija nav paudusi skaidru nostāju par iespējamo balsojumu. Partijas līdzpriekšsēdētāja, deputāte Linda Liepiņa (KPV LV) žurnālistiem pavēstīja, ka šodienas frakcijas sanāksmē šis jautājums netika pārrunāts, lai arī iepriekš tika teikts, ka tas tiks darīts. 

"Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA sacīja, ka frakcija atbalstīs Juraša izdošanu.

» Pret Jurašu nodota lieta kriminālvajāšanas uzsākšanai

Arī Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars jau iepriekš apliecināja, ka šī politiskā spēka pārstāvji piekritīs izdošanai. Par Juraša izdošanu balsos arī Zaļo un zemnieku savienība, kā arī partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP).

Kopumā šīs frakcijas jau pārstāv Saeimas vairākumu - 58 balsis.

Tikmēr "Jaunās Vienotības" frakcijas vadītājs Ainars Latkovskis norādīja, ka komentēt šo jautājumu pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdes, kurā deputāti tiks informēti par detaļām. Arī Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns vēl neatklāja, kāds būs frakcijas balsojums.

"KPV LV" Saeimas frakcijas pārstāvji iepriekš arī nepauda skaidru nostāju par iespējamo balsojumu.

Kā liecina informācija Saeimas mājaslapā, Mandātu komisija ceturtdien plkst. 8.15 rīkos slēgto sēdi, kurā varētu izskatīt jautājumu par Juraša izdošanu. Tad komisija var aicināt iekļaut šo jautājumu arī Saeimas sēdes darba kārtībā.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, lūdzot kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai izdot Jurašu.

Krimināllikums par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu