"Barcelona" par 75 miljoniem eiro iegādājas "Ajax" pussargu de Jongu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Frenkijs de Jongs
Frenkijs de Jongs Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas futbola grands "Barcelona" no Nīderlandes vienības Amsterdamas "Ajax" iegādājies talantīgo pussargu Frenkiju de Jongu, kurš katalāņu komandas rindas papildinās jūlijā.

Pārejas maksa ir 75 miljoni eiro, kā arī vēl 11 miljoni eiro bonusos. Līgums ar 21 gadu veco futbolistu tiks noslēgts līdz 2023./2024.gada sezonai.

De Jongs futbola zinības iesāka krāt "Willem II" akadēmijā, bet kopš 2015.gada viņš ir "Ajax" paspārnē, Amsterdamas pirmās komandas rindas pārstāvot no 2016.gadā.

Šajā sezonā de Jongs 16 Nīderlandes čempionāta spēlēs guvis četrus vārtus.

Pērn viņš debitēja Nīderlandes izlasē, kurā līdz šim aizvadījis piecas spēles. De Jongs pārstāvējis arī Nīderlandes jaunatnes izlases, aizpērn U-21 valstsvienības sastāvā aizvadot vienu maču pret Latvijas vienaudžiem.

"Barcelona" komandu pārstāvējuši tādi slaveni Nīderlandes futbolisti kā Johans Kruifs, Ronalds Kūmans, Patriks Kluiverts un Franks de Būrs.

"Barcelona" Spānijas čempionātā ar 46 punktiem 20 spēlēs ieņem pirmo vietu. Tāpat barselonieši sasnieguši UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, kur astotdaļfinālā spēkosies ar Francijas vienību Lionas "Olympique".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu