Pēc valdības izveides Saeimā nomainīsies desmit deputāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Līdz ar Krišjāņa Kariņa valdības izveidi parlamentā darbu sāks pulciņš jaunu deputātu. Daži no viņu uzvārdiem iepriekš nedzirdēti, kamēr citi ir teju veterāni, vēsta "TV3 Ziņas"

Ierasti, līdz ar jaunas Saeimas sanākšanu ir zināmas topošās koalīcijas un valdības aprises.

Tas nozīmē, ka tie deputāti, kuri vēlēšanās palika uzreiz aiz svītras, jau varēja rēķināties, ka saņems tā saukto mīksto mandātu.

Šoreiz viņiem bija jāgaida krietni ilgāk. Vairāk nekā 100 dienu.

Teorētiski deputātiem, kurus apstiprina par ministru, ir iespēja šos amatus apvienot, algu gan saņemot tikai par vienu. Šī iespēja gan izmantota reti, piemēram, iepriekš abus amatus apvienojis veselības ministrs Guntis Belēvičs, tomēr šajā Saeimā šādas situācijas nav gaidāmas.

“Es drīzāk redzu to kā sliktu piemēru. Ministrs ir pilnas slodzes darbs. Apvienot to ar Saeimas deputāta amatu ir ļoti problemātiski un Guntim Belēvičam tas ļoti labi neveicās,” saka VARAM ministrs Juris Pūce (A/P).

“Es uzskatu, ka tas faktiski nav apvienojams – divos krēslos sēdēt nav iespējams,” uzskata ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

“Tas ir tikai loģiski, ka ministram amatam, kurš prasa daudz laika, vajadzētu veltīt visu laiku, nevis mēģināt apvienot,” norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Partijas “KPV LV” ekonomikas ministra Ralfa Nemiro un labklājības ministres Ramona Petraviča vietā pie mandāta varēs tikt attiecīgi Jelgavas novada domes deputāts Aivars Geidāns un Saldus pašvaldības vides pārvaldības speciālists Edgars Kronbergs.

JKP tieslietu ministru Jānis Bordānu, satiksmes ministru Tāli Linkaitu un izglītības ministri Ilzi Šuplinsku varētu aizstāt Beverīnas novada domes deputāts Jānis Cielēns, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras darbinieks Jānis Butāns, kā arī lauksaimnieks Andris Kazinovskis.

Tikmēr “Attīstībai/Par!” aizsardzības ministru Arti Pabriku un vides aizsardzības ministru Juri Pūci aizstās Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvis Mārtiņš Šteins un Radošo savienību padomes vadītāja Dace Bluķe.

Savukārt Nacionālās apvienības kultūras ministri Daci Melbārdi aizstās Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks, bet “Jaunās Vienotības” ministrus Jāni Reiru un Edgaru Rinkēviču – politiķi Atis Lejiņš un Rihards Kozlovskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu