KNAB nekomentē, vai "KPV LV" finansēšanas lietā vērtēs Gobzema izteiktos pārmetumus Kaimiņam

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja karogs
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja karogs Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) neatklāj, vai parlamentārieša Alda Gobzema (KPLV) šonedēļ Saeimas sēdē publiski izteiktos pārmetumus partijas biedram Artusam Kaimiņam vērtēs iepriekš sāktajā kriminālprocesā par partijas "KPV LV", iespējams, nelikumīgu finansēšanu, vai arī tiks sākta jauna pārbaude.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA sacīja, ka Gobzema paustais ir "pilnīgas muļķības".

KNAB neesot lūdzis Kamparu sniegt skaidrojumus par Gobzema pausto.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka kriminālprocesā notiek izmeklēšana, līdz ar to detalizētāku informāciju saistībā ar to KNAB nevar sniegt, tostarp birojs arī neatklāj, kad lietu nodos kriminālvajāšanai.

"Papildus norādām, ka KNAB vērtē visu saņemto informāciju un pievērš uzmanību jebkurai informācijai publiskajā telpā par iespējamiem pārkāpumiem, kuru izskatīšana ir KNAB kompetencē. Vienlaikus norādām, ka par iespējamām un konkrētām pārbaudēm KNAB komentārus nesniedz, lai netiktu apdraudēta vai kavēta šo pārbaužu gaita," norādīja birojā.

KNAB gan apstiprināja, ka biroja priekšnieks Jēkabs Straume ir Gobzemu aicinājis vērsties KNAB, ja deputāta rīcībā ir informācija par iespējumu likumpārkāpumu. Birojā nekomentēja, kad Gobzems varētu ierasties sniegt informāciju.

Jau ziņots, ka trešdien Saeimas debatēs par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu Gobzems paziņoja, ka konflikts starp viņu un Kaimiņu esot sācies pēc Kaimiņa piedāvājuma partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot ticies ar kādu "Gobiņa kungu", kas tautā esot zināms kā "Meroni kasieris", un partijas "Vienotība" politiķi Arti Kamparu.

» Gobzems: Esmu apņēmies liecināt pret Kaimiņu

Gobzems atsaucās uz sarunu, kurā esot piedalījies gan viņš, gan Kaimiņš un vēl kādas trīs personas un kurā Kaimiņš esot norādījis, ka situācijā, kad partijai nav naudas, "Rūdolfs ir gatavs dot 100 000 eiro", turklāt esot plāns naudas atmazgāšanai.

Sarunā klātesošie esot noraidījuši šo ideju un kopš tā laika esot sācies konflikts starp Kaimiņu un viņu, apgalvoja Gobzems.

Politiķis trešdien aģentūrai LETA norādīja, ka īsi pēc Saeimas sēdes viņu uzrunājis KNAB vadītājs Jēkabs Straume, aicinot ierasties birojā, lai sniegtu paskaidrojumus par šodienas izteikumiem. Gobzems uzsvēra, ka liecinās pret Kaimiņu un ka viņš zina "pietiekoši daudz" par Kaimiņa dzīvi. Gobzems paskaidrojumus sniegšot piektdien, 25.janvārī.

Vaicāts, kāpēc agrāk nevērsās tiesībsargājošajās institūcijās, Gobzems atbildēja, ka līdz pēdējam "tiešām ticējis", ka Kaimiņa izteikumi "nav taisnība un ka tas ir tikai teātris".

Tāpat vēstīts, ka Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

» Kaimiņam piederošā "Suņu būda" nav maksājusi nodokļus valstij par redaktores nodarbināšanu

Tikmēr KNAB lietvedībā ir kriminālprocess, kurā par nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13. Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu