Vērtīgi zināt: Kādus augļus un dārzeņus drīkst dot sunim?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Reizēm savam mājas mīlulim var piedāvāt kādu dabīgu našķi - augli vai dārzeni. Tomēr ne visu, ko var atrast saimnieka šķīvī, drīkst dot arī sunim. Vietne "Healthline" publicējusi sarakstu ar zaļumiem, kas tava mīluļa veselībai nekaitēs.

Bieži vien suņu īpašnieki vēlas savu mīluli palutināt un iedot kādu īpašu gardumu. Liekas - ja jau kādu ēdienu varu ēst es, noteikti drīkst to dot arī sunim. Tā gluži nav - daudzi mūsu pārtikas produkti sunim ir kaitīgi.

» Vērtīgi zināt: Kādus augļus un dārzeņus sunim dot aizliegts?

Tomēr ir vairāki augļi un dārzeņi, kas tava mīluļa veselībai nekaitēs.

Burkāni

Vārīti vai nevārīti, burkāni sunim nekaitēs. Tajos ir maz kaloriju un dažādas minerālvielas, kas šo dārzeni padara par lielisku našķi.

Mellenes

Šajās ogās ir daudz antioksidantu un minerālvielas, kas tās padara par veselīgu kārumu. Turklāt sunim būs to viegli sakost, nelielā izmēra dēļ.

Foto: AFP/SCANPIX

Ananass

Šo augli suns drīkst ēst, vien jāuzmanās, lai to neiedotu par daudz. 

Arbūzs

Arbūzā ir daudz vitamīnu, tāpēc šis būs vērtīgs un veselīgs našķis mājdzīvniekam. Pirms augļa došanas sunim, tas jāattīra no sēklām.

Kukurūza

Arī kukurūza nelielos apmēros nekaitēs - mājdzīvniekam drīkst dot aptuveni divas tējkarotes dienā.

Zaļie zirnīši

Suņiem drīkst dot tikai saldētus vai svaigus zaļos zirnīšus - tie, kas konservu bundžās, nederēs. Zirnīšu konserviem tiek pievienots daudz sāls, kas kaitē suņa veselībai.

Āboli

Āboli, kas sagriezti šķēlītēs, būs lielisks našķis sunim. Taču pirms tam tas vienmēr jāattīra no sēklām - ābolu sēklās ir cianīds, kas lielās devās kaitē suņa veselībai.

Brokoļi

Šo dārzeni svaigā vai vārītā veidā drīkst dot sunim, taču lielos daudzumos tas var kairināt suņa gremošanas sistēmu.

Foto: Reuters/ScanPix

Mango

Reizēm sunim kā kārumu var piedāvāt šo augli, pirms tam to nomizojot.

Banāni

Banānos ir daudz šķiedrvielu un vitamīnu, tāpēc tos drīkst dot suņiem. 

Zemenes

Zemenes ir ļoti veselīgs našķis - tajās ir maz kaloriju, bet daudz barības vielu un antioksidantu.

Kartupeļi

Suns drīkst ēst kartupeļus, bet tikai vārītus un mazos apmēros. Nepagatavotos kartupeļos ir solanīns, un tas ir ļoti kaitīgs suņa veselībai.

Selerija

Selerijā ir daudz vitamīnu, tāpēc suns to drīkst ēst. Pirms došanas mājdzīvniekam, to nepieciešams sagriezt mazākos gabaliņos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu