Austrālijā karstuma dēļ masveidā mirst savvaļas zirgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Karstuma vilnis Austrālijā nāvējošs izrādījies vairāk nekā 90 savvaļas zirgiem, vēsta raidsabiedrība "BBC".

Mežziņi atraduši dzīvnieku līķus un mirstošus zirgus izžuvušā upē netālu no nelielas pilsētas Austrālijas ziemeļu daļā. Tajā brīdī no bada un ūdens trūkuma bija miruši aptuveni 40 zirgi. Izdzīvojušie pēc tam tika iemidzināti.

Varasiestādes pieņēmušas lēmumu dzīvniekus iemidzināt, jo tie mocījās un bija tuvu nāvei.

Vietējais iedzīvotājs atklāj "BBC", ka esot ieraudzījis mirušos dzīvniekus pastaigas laikā, un apraksta redzēto kā "asinspirti". 

"Es biju šokā," viņš stāsta. "Neko tādu nebiju iepriekš redzējis. Tas izskatījās vienkārši neticami."

Vēl kāds vietējais norāda, ka ūdenstilpne tur vienmēr ir bijusi, tagad karstuma dēļ izžuvusi, un dzīvnieki nav zinājuši, ko darīt.

Atbildīgie dienesti pieņēmuši lēmumu iemidzināt vēl aptuveni 120 savvaļas zirgus, ēzeļus un kamieļus, kas mirst no slāpēm šajā reģionā.

Iepriekš jau ziņots, ka Austrālija šobrīd pārdzīvo visu laiku lielāko karstuma vilni, kas apdraud gan dabu, gan dzīvniekus un cilvēkus.

» Austrālijā +49 grādi: valstī tiek piedzīvots visu laiku lielākais karstuma vilnis

Dienvidaustrālijas štata pilsētā Portogastā termometra stabiņš otrdien pakāpās līdz 48,5 grādiem pēc Celsija, tikmēr Dienvidaustrālijas pilsētā Tarkūlā otrdien reģistrēts 49 grādu karstums.

Citviet Austrālijā temperatūra jau vairākas dienas pārsniedz 40 grādus pēc celsija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu