Pēc banknotes uz Ameriku! Liepājniecei bankas atsaka samainīt bojātu simts dolāru naudaszīmi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzmetot aci banknotei, var redzēt, ka tā ir bojāta, taču tādu kopā ar citām naudas zīmēm viņas radiem ASV izdevusi banka, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Larisa gribējusi vietējā Latvijas bankā to samainīt pret eiro, taču banka atsacījusies, sakot, lai iet uz citu kredītiestādi.

Gājusi ar saviem simt dolāriem vēl uz citu banku, taču arī tur tas pats. Bijusi visās Liepājas bankās, bet visi atsacījušies viņas banknoti samainīt, ieteikuši doties manīt uz Ameriku.

Tas esot vienīgais risinājums. Sieviete sašutusi.

Mēģinājusi savus 100 dolāru ievietot arī bankomātā, cerībā, ka tie tiks ieskaitīti kontā vai samainīti, taču arī bankomāts bijis stūrgalvīgs un naudas zīmi nepieņēmis.

Raidījuma "Bez Tabu" žurnālisti dodas uz Latvijas Banku Rīgā, taču arī šeit ar 100 dolāriem nevienu neiekārdināt.

Ja būtu bojāti eiro vai lati, tad gan samainītu pat bez komisijas maksas, dolārus vai citu valūtu nemainot.

Latvijas Bankas pārstāvis Jānis Silakalns iesaka risinājumu. ASV Valsts kase izveidojusi īpašu institūciju, kura maina dolāru banknotes. Varot sazināties ar viņiem elektroniski, informācija ir mājaslapā, taču arī te ir sarežģījumi.

Mājaslapā norādīts, ka bojāto naudu var sūtīt pa pastu, taču, lai tās vietā saņemtu citu, nepieciešams konts ASV bankā. Larisai tāda nav.

Latvijas Bankas pārstāvim ir vēl viens ieteikums. Doties uz lielākajiem valūtas maiņas punktiem. Izrādās, Liepājā tāda nav neviena.

Rīgā SIA "Tavex" ir gatavs pieņemt ieplēsto 100 dolāru banknoti, vien lai to samainītu pret jaunu, jāmaksā pāris eiro liela komisijas maksa.

Larisa paliek izvēles priekšā, vai tērēt naudu ceļam, lai nokļūtu no Liepājas uz Rīgu un 100 dolārus valūtas maiņas punktā samainītu, vai tomēr sūtīt naudu uz ASV pa pastu un atvērt kontu Amerikas bankā, lai uz to var pārskaitīt viņas naudu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu