"To vilcienu nevarēja nedzirdēt!" Aculiecinieki stāsta par Zolitūdes vilciena traģēdiju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdienas, 24. janvāra, rīts sākās patiešām traģiski – Zolitūdē uz dzelzceļa sliedēm gājis bojā kāds skolnieks, kurš bija pārāk neuzmanīgs un nevērīgs pats pret savu dzīvību.

Uz sliedēm guļ zils maiss, bet zem tā jauna puiša mirstīgās atliekas.

Nekas vairs nav glābjams, kad cilvēks cenšas mēroties spēkiem ar vilcienu, nožēlā saka ceturtdienas rītā Zolitūdē notikušās dzelzceļa traģēdijas aculiecinieki.

Iedzīvotāji ir satriekti par puiša vienaldzīgo attieksmi pret paša dzīvību. Kā stāsta notikuma vietā sastaptais aculiecinieks Erlends, nelaime notikusi ap plkst. 8.15, kad 15 gadus vecais puisis, visticamāk, gājis no Imantas uz skolu.

"Vilciena vadītājs taurēja jau kādus 300 metrus pirms šejienes un tauri neizslēdza. Vilciens brauca tādā skaļumā, ka to vienkārši nevarēja nedzirdēt. Es sievai saku: skaties, tur viens cilvēks ir pāri pārbrauktuvei no Imantas. Un mēs tā kā filmā skatījāmies – viņš vienkārši turpināja iet" stāsta Erlends.

Tiek pieļauts, ka puisis bija klausījos ļoti skaļu mūziku austiņās. "Tas man bija šoks, ka cilvēks beidza savu dzīvi muļķības dēļ," neizpratnē ir aculiecinieks.

Viņš stāsta, ka uz šīs pārbrauktuves bojā gājuši jau vairāki cilvēki, no kuriem pēdējais gadījums notika pērnā gada augustā.

"Es kā divu bērnu tēvs uz šo notikumu skatos ar šausmām. Šodien pat vakarā es ar saviem dēliem izrunāšu šo gadījumu un teikšu: mīļie cilvēki, šeit viens puisis tika nobraukts tāpēc, ka [skaļi] klausījās mūziku vai arī skatījās telefonā. Tā nedrīkst! Ja tu pārvietojies pa ceļu, tev ir jāievēro noteikumi un jāskatās gan mašīnas, gan vilcieni. Noteikumi ir izdomāti, lai tu sev un citiem paglābtu dzīvību".

"Degpunktā" izsaka līdzjūtību bojāgājušā puiša piederīgajiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu