Tomass Dukurs izcīna ceturto vietu Sanktmoricas posmā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tomass Dukurs
Tomass Dukurs Foto: EPA/Scanpix

Latviešu skeletonists Tomass Dukurs piektdien Sanktmoricā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sestā posma sacensībās, kamēr viņa brālis Martins Dukurs pēc neveiksmīga pirmā brauciena otrajā spēja pakāpties par 12 pozīcijām, tiekot pie astotās vietas. 

Ceturtā vieta ir Tomasa Dukura šīs sezonas labākais sasniegums.

T.Dukurs abus braucienus veica diezgan stabili, tomēr cīņā par godalgām viņš īsti neiesaistījās. Par šī posma uzvarētāju kļuva olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš divu braucienu summā par 0,20 sekundēm apsteidza krievu Aleksandru Tretjakovu, tikdams pie pirmās uzvaras šosezon.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās cits Krievijas skeletonists Ņikita Tregubovs, kurš uzvarētājam piekāpās par 0,27 sekundēm, savukārt T.Dukurs no Juna atpalika par 0,74 sekundēm, manāmi atpaliekot no pirmā trijnieka.

Savukārt M.Dukurs no uzvarētāja divu braucienu summā atpalika 1,81 sekundi, taču tas lielākoties uz neveiksmīgā pirmā brauciena rēķina.

Šogad desmito reizi par Eiropas čempionu kļuvušais M.Dukurs pirmajā braucienā startēja ļoti neveiksmīgi. Viņš startā pieļāva rupju kļūdu, jo viņa kamana izslīdēja no gropes. Latvietis neveiksmīgi centās gropē trāpīt otru slidu, kas gan neizdevās, viņam startā zaudējot daudz laika. Lai arī brauciens bija gana tīrs, kļūda startā viņam pirmajā braucienā lika ieņemt 20.pozīciju, ar grūtībām sasniedzot otro braucienu.

Otrajā braucienā viņš jau nobrauca bez kļūdām un apsteidza uzreiz 12 konkurentus, summā pakāpjoties uz astoto vietu. Ivo Šteinbergs šoreiz nestartēja.

Pagājušajā nedēļā M.Dukuram izdevās pārtraukt neveiksmju joslu un pirmo reizi gūt uzvaru kādā no posmiem - viņš bija labākais Īglsas trasē, turklāt desmito reizi pamanījās kļūt par Eiropas čempionu. Pirms tam šosezon Latvijas skeletonisti tikai reizi bija kāpuši uz goda pjedestāla, kad pirmajā posmā Siguldā otrais bija M.Dukurs.

Eiropas čempionāta norise gan bija paredzēta Kēnigszē, taču laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības tika atceltas, bet Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsu.

Pēc šī posma Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā sportisti dosies uz sezonas noslēdzošajiem posmiem Ziemeļamerikā, sacensībām notiekot Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu