Tiesai nodod krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas - valstij vairāk nekā 480 000 eiro zaudējumi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušā gada nogalē prokuratūra Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodevusi krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, kā rezultātā valstij nodarīti vairāk nekā 480 000 eiro lieli zaudējumi, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras izmeklētajā lietā apsūdzēta uzņēmuma amatpersona, kura 2015. un 2016. gadā uzņēmuma interesēs nolūkā izvairīties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas nodeva dokumentus ar tajos iekļautu nepatiesu informāciju par faktiski nenotikušiem darījumiem PVN deklarāciju sastādīšanai un iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā.

Tādējādi PVN deklarācijās par 2015. gada trīs mēnešiem, kā arī par 2016. gada septiņiem mēnešiem tika iekļauta apzināti nepatiesa informācija par reāli nenotikušiem darījumiem.

Apsūdzētā darbību rezultātā valstij nodarīts zaudējums 483 489 eiro apmērā.

Vienlaikus kriminālprocesā tika sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskai personai, jo noziedzīgo nodarījumu apsūdzētais izdarīja uzņēmuma interesēs.

Prokuratūra atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu