Džokovičs pārliecinoši sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: EPA/Scanpix

Titulētais serbu tenisists un pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs piektdien sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - finālu.

Finālā Džokovičs līdz ar to aizvadīs principiālu cīņu pret spāni Rafaelu Nadalu, kurš ir pasaules otrais numurs.

Džokovičs pusfinālā pārliecinoši ar 6-0, 6-2, 6-2 sagrāva planētas 31.raketi Liku Puju no Francijas, kurš kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu sasniedza pirmo reizi.

Serbu tenisists Austrālijas atklātā čempionāta finālu sasniedzis septīto reizi, turklāt visās iepriekšējās sešās reizēs viņš ir izcīnījis arī titulu. Kopumā Džokoviča kontā ir 14 "Grand Slam" trofejas.

Kādā no ATP tūres fināliem Džokovičs ar Nadalu tiksies jau 25.reizi, kas ir jauns rekords. Iepriekšējais piederēja Nadalam un titulētajam šveicietim Rodžeram Federeram.

Pirms tam ceturtdien Nadals savā pusfinālā ar rezultātu 6-2, 6-4, 6-0 pārspēja Grieķijas tenisa talantu Stefanu Cicipu, kurš ATP rangā ieņem 15.pozīciju. Spānis šajā turnīrā vēl nav zaudējis nevienā setā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā apstājās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis cieta neveiksmes pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu