FM 2019. gada budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt šā gada 8. martā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministrijas ēka.
Finanšu ministrijas ēka. Foto: Ieva Makare/LETA

Finanšu ministrija (FM) 2019. gada budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt šā gada 8. martā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdība ir sākusi aktīvu darbu pie šā gada valsts budžeta sagatavošanas. Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) jau pirmdien, 28. janvārī, iepazīstinās valdības partnerus ar budžeta turpmāko izstrādes grafiku. Pēc apspriešanās ar partneriem budžeta izstrādes grafiku paredzēts apstiprināt valdībā.

Plānots, ka valdība izstrādāto budžeta projektu Saeimai iesniegs 8. martā.

"Pirmais darbs, pie kā nekavējoties sāks strādāt valdība, ir šā gada budžeta izstrāde. Apstiprināto valsts budžetu gaida visu nozaru pārstāvji un ikviens iedzīvotājs," norādīja Reirs.

"Plānoju, ka valdība budžeta sagatavošanu varētu pabeigt marta sākumā, bet Saeimas deputātiem tiks nodrošināts viss nepieciešamais, lai likumu pieņemtu līdz marta beigām."

FM plāno jau tuvākajā valdības sēdē iesniegt apstiprināšanai likumprojekta par vidēja termiņa budžeta ietvara 2019., 2020. un 2021. gadam, kā arī valsts budžeta likumprojekta 2019. gadam sagatavošanas grafika projektu.

Februāra sākumā valdība izskatīs informatīvo ziņojumu par makroekonomiskajiem rādītājiem, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm. Tāpat tiks izskatīts ziņojums par izdevumu pārskatīšanu un par ministriju prioritārajiem pasākumiem.

FM paredz līdz 19. februārim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetam apstiprināšanai precizēto vispārējās valdības budžeta plānu, ko iesniegt Eiropas Komisijai un Eirogrupai. Ministru kabinets šā gada budžeta projektu varētu apstiprināt 5. martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu