Jurašs nav izlēmis, vai izdošanas gadījumā noliks mandātu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes loceklis Juris Jurašs.
Jaunās konservatīvās partijas valdes loceklis Juris Jurašs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP) vēl nav izlēmis, vai noliks deputāta mandātu, ja Saeima atbalstīs viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

Politiķis aģentūrai LETA uzsvēra, ka par to izšķirsies pēc tam, kad Saeima būs lēmusi, vai viņu izdot kriminālvajāšanai.

Ja Jurašs tiktu izdots kriminālvajāšanai, tad saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, viņš nedrīkstētu piedalīties parlamenta un tās komisiju sēdēs, tajā skaitā viņš nedrīkstētu balsot.

Vaicāts par publiski izskanējušo iespēju grozīt Saeimas Kārtības rulli, lai tomēr ļautu kriminālvajāšanai izdotiem deputātiem piedalīties un balsot parlamenta sēdēs, Jurašs atbildēja, ka viņam nav informācijas par šādu grozījumu tapšanu.

Jurašs akcentēja, ka iespējamais Saeimas balsojums par viņa izdošanu kriminālvajāšanai politiķi nesatrauc, jo viņš nav izdarījis neko noziedzīgu, bet gan "cēlis trauksmi".

Deputāts arī norādīja, ka vēl nav saņēmis atbildi par pielaides piešķiršanu valsts noslēpumam un šis jautājums "ir procesā". Viņaprāt, pielaides neesamība līdz šim nav traucējusi Aizsardzības komisijas vadīšanai un ikdienas darbam.

Jau vēstīts, ka Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, kurā lūdz izdot Jurašu kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ceturtdien vēl nelēma par piekrišanu Juraša izdošanai kriminālvajāšanai, jo plāno turpināt diskusijas nākamnedēļ.

Deputāti vienojās šo sēdi sadalīt divās daļās - slēgtā un atklātā. Slēgtā daļa sākās ceturtdien, bet turpināsies nākamnedēļ. Vēlāk paredzēta arī komisijas sēde, kurā varēs piedalīties arī Jurašs, žurnālistiem pēc sēdes pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Komisijas priekšsēdētāja atturējās prognozēt, vai Saeima par šo jautājumu lems jau nākamnedēļ.

Pašlaik vairākas frakcijas vēl nav formulējušas savu nostāju balsojumam par Juraša izdošanu, tomēr citu politisko spēku paustais liecina, ka Saeimas vairākums varētu piekrist izdošanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu