Niks Endziņš īsi pēc brīvības atgūšanas plāno startēt politikā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/ Niks Endziņš

Nepatiesu ziņu veidošanā un publicēšanā apsūdzētais Niks Endziņš novembrī tika atbrīvots no apcietinājuma, un, kā portālam Apollo pastāstīja jaunietis, viņam ir jauni plāni - startēt politikā. 

Šobrīd Endziņš strādā ātrās ēdināšanas restorānā Hesburger, taču pavisam drīz plānojot oficiāli dibināt savu apģērbu zīmolu un iestāties politiskajā partijā.

"Ar mani sazinājās Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) un izteica piedāvājumu, kam es nespēju pretoties, jo es vēlos, lai Latvija kļūtu labāka. Pēc deputāta kunga lūguma esmu aizpildījis anketu, un tagad tikai jāgaida, kad visas durvis pavērsies," atklāja Endziņš.

No apsmiekla viņš nebaidās - kā norāda Endziņš, arī par Artusu Kaimiņu cilvēki sākumā esot smējušies, taču pēc tam tāpat balsojuši. Jaunietis intervijā izteica skaļus apgalvojumus, ka "Latvijas iedzīvotāji vergo Latvijai", vēloties kļūt par "politiķi, kurš ne vien sola, bet arī kaut ko dara".

"Mans pieredzes trūkums šajā ziņā ir pat pluss. Neviens nepiedzimst par politiķi, kā nekā ir tāds teiciens: “Par prezidentu nepiedzimst, par tādu izaug”. Noteikti gribu panākt, lai par politiskiem procesiem sāktu interesēties jaunieši. Esmu daudz darbojies šovbiznesā, tādēļ uzskatu, ka ar savu pieredzi man izdosies uzrunāt jauniešus, pareizāk sakot, jauno vēlētāju auditoriju," ir pārliecināts Endziņš. 

Jaunieša teikto gan nevarēja apstiprināt LDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, kurš portālam Apollo pastāstīja, ka par Niku Endziņu neko nav dzirdējis. 

"Es viņu katrā ziņā neesmu aicinājis un tādu kungu nepazīstu. Ir iespējams, ka ar viņu ir runājis kāds no 600 ierindas biedriem, bet varu pateikt vienu - partijas vadības lēmums par viņa pievienošanos LDSP nav bijis," norāda Dinevičs.

Šobrīd Endziņš strādā ātrās ēdināšanas restorānā, jo tiesā viņš solījis, ka pēc atbrīvošanas strādās oficiālā darba vietā.

"Es speciāli izvēlējos šo darbu, jo esmu atpazīstams jauniešu vidū un ne tikai. Dienā Hesburger apgrozās simtiem cilvēku, un katrs otrais mani atpazīst. Tādā veidā es katram cilvēkam, kas mani atpazīst un zina, kas es esmu, pierādu to, ka es esmu mainījies un iztiku varu pelnīt, arī strādājot oficiālā darba vietā, nevis nodarbojoties ar [viltus] ziņu portālu biznesu. Esmu redzējis dažus komentārus sociālajā vidē, ka daudzi mani apsmej, bet man tas dzīvot netraucē! Un ziniet ko, šis restorāns nudien nav sliktākā darbavieta, jo darbs ir ļoti viegls un algas, godīgi sakot, pievilcīgas!" atklāj Endziņš.

Jaunietis tāpat pauž uzskatu, ka, viņaprāt, "daudziem vajadzētu saprast, ka ar savām zināšanām un iemaņām es varētu pelnīt tūkstošus, protams strādājot oficiālā darbā. Bet es speciāli izvēlējos strādāt publiskā vietā, lai sabiedrība un Latvijas likumsargi redz, ka es esmu mainījies. Es ļoti ceru, ka jūs man piedosiet! Pašlaik pats ikdienā dzīvoju Jūrmalā, man te patīk, te ir tik mierīgs gaiss".

Jau vēstīts, ka jūlijā Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa sāka kriminālprocesu pēc vairāku uzņēmēju un valsts iestāžu pārstāvju iesniegumiem par to, ka interneta vidē tiek izplatītas ar drošības apdraudējumu saistītas ziņas, kas izraisījušas sabiedrisko rezonansi un neizpratni par likumību. Izplatoties šādām ziņām, tika rupji traucēts sabiedriskais miers un vairāku uzņēmumu un valsts iestāžu, kas atbild par rīcību neatliekamos gadījumos, darbība, vēstīja Valsts policija. 

Izmeklēšanā policija secināja, ka kopumā internetā atrodamas vismaz septiņas analoģiska satura interneta vietnes. Tās uzturēja vairākas personas, lai ar viltus ziņām dalītos sociālajos tīklos, tādējādi apzināti maldinot sociālo tīklu lietotājus un pievilinot viņus apmeklēt šīs viltus ziņu lapas.

2018. gada augusta beigās Valsts policija aizturēja un tiesa apcietināja Endziņu, kurš organizēja nepatiesu ziņu izgatavošanu un publicēšanu, savukārt viņa nepilngadīgajam līdzdalībniekam piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli. Novembrī Endziņš atbrīvots no apcietinājuma.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu