Vācijas ārlietu ministrs ANO brīdina par klimata izmaiņu un konfliktu saistību (2)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss.
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss piektdien aicināja ANO Drošības padomi pievērst lielāku uzmanību saistībai starp klimata izmaiņām un starptautisko mieru un drošību.

"Klimata izmaiņas ir reālas, tām ir globāla ietekme, un tās arvien lielākā mērā kļūst par draudu starptautiskajam mieram un drošībai. Tāpēc debatēm par klimata izmaiņu politiskajām sekām ir jānotiek šeit - Drošības padomē," sacīja ministrs.

"Tam ir jākļūst par parastu lietu - visās konflikta situācijās ņemt vērā saistību starp klimatu un drošību," viņš piebilda.

Uzrunā Drošības padomē Māss aicināja nodrošināt lielāku piekļuvi informācijai un uzsvēra to, cik svarīgi ir, ka ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs regulāri sniedz ziņojumus šajā jautājumā.

Viņš arī atgādināja par to, kāda loma ir riska analīzei un prognozēm ar skaidriem ieteikumiem rīcībai, un nepieciešamību zināšanas par klimata izmaiņām pielietot politikā.

Klimata izmaiņām veltītā sanāksme bija pirmā reize, kad Māss piedalās Drošības padomes darbā, kopš Vācija janvārī pievienojusies 15 locekļu padomei uz divu gadu termiņu.

Klimata izmaiņas būs viena no Vācijas prioritātēm Drošības padomē, turklāt tā rīkos augsta līmeņa konferenci Berlīnē 4. jūnijā, kas būs veltīta šim jautājumam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu