"Latvenergo": Tuvākajā laikā diez vai atgriezīsies 2017. gada elektrības cenu līmenis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Analizējot finanšu tirgus un tajos pieejamos nākotnes instrumentus, indikācijas liecina, ka šajā vai nākamajā gadā diez vai atgriezīsies tāds elektrības cenu līmenis, kāds bija 2017. gadā vai iepriekš, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja AS "Latvenergo" pārdošanas direktors Uldis Mucinieks.

Viņš skaidroja, ka esam integrēti Skandināvijas tirgū, tāpēc arvien vairāk izjutīsim to, ka lielāka nozīme ir nevis lokālajiem, bet reģionālajiem faktoriem.

"Mums ir savas stacijas, un tās lieliski strādā, bet lielāka ietekme būs reģionālajai," pauda Mucenieks.

"Analizējot finanšu tirgus un tajos pieejamos nākotnes instrumentus, proti, - kāda ir sagaidāmā cena, par kuru elektrību var nopirkt nākamajam gadam jau šodien, indikācijas liecina, ka 2019. un 2020.gads diez vai mūs aizvedīs pie tāda cenu līmeņa, kāds bija 2017. gadā vai vēl iepriekš," stāstīja Mucenieks.

Pērnā gada desmit mēnešos, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2017.gadā, elektrības cenas biržā pieauga par 49%.

Jautāts, cik tālai nākotnei elektrību var iepirkt, Mucenieks teica, ka pēc būtības normāli funkcionējošā tirgū elektroenerģiju jau šodien var iepirkt 2-3 gadiem uz priekšu.

"Tas ir ierasts un nepieciešams process. Tas ir veids, kādā tirgotāji var plānot savas cenas un nodrošināt piegādes. Pretējā gadījumā tirgotājs paliek pilnīgi atvērts tam riskam, kā viņš, skatoties kristāla bumbā, būs noprognozējis, kāda būs biržas cena nākamā vai aiznākamā gada biržas cena kādā no mēnešiem. Tā būtu ļoti augsta riska vide," skaidroja "Latvenergo" pārdošanas direktors.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu