6 domāšanas paradumi, kas neļauj tev notievēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Kura sieviete gan kaut reizi mūžā nav mēģinājusi cīnīties ar lieko svaru? Uzsākot kādu diētu, sākumā svars pazūd ātri, taču pēc tam šis process palēninās. Lai nezaudētu motivāciju un turpinātu cīnīties par savu ideālo augumu, nepieciešams mainīt ne tikai savu ēdienkarti, bet arī domāšanas paradumus, vēsta portāls "Health Line".

"No vienas šokolādes jau nekas nebūs! Un ziemā riepiņai nav ne vainas!" Šādas domas sagrauj pašdisciplīnu un liek atteikties no saviem mērķiem. Mainot šos sešus domāšanas paradumus, mainīsies arī tavs svars! Ne velti saka - viss sākas galvā.

Pirmā grēcīgā doma: Kraukšķīga vistas fileja! Vislabāk tā garšos kopā ar frī kartupeļiem.

Maini to uz: Kraukšķīga vistas fileja! Šis būs mans šodienas grēcīgais gardums. Frī kartupeļus, tātad, aizstāšu ar salātiem.

Tā notiek bieži - mēs savu veselīgas ēšanas plānu sabojājam ar kādu neveselīgu gardumu, un smadzenes mums saka: "Nu, viss. Tu sabojāji šodienas veselīgo ēšanu, turpināt to vairs nav jēgas. Labāk atalgo sevi ar kādu saldumu. Vismaz tu centies."

Tu drīksti nedaudz grēkot ar neveselīgu ēdienu, taču tam jābūt komplektā ar veselīgākām ēdiena izvēlēm, piemēram, augļiem un dārzeņiem.

Otrā grēcīgā doma: Es paņemšu šo cepumiņu. Tikai vienu.

Maini to uz: Vai es varēšu apēst tikai vienu vai divus cepumiņus? Ja nē, labāk neņemšu vispār.

Tu vari ēst savus mīļākos našķus, ja vari arī apstāties, pirms ir par daudz. Viens cepumiņš viegli var pārvērsties 1000 kalorijās, ja nemanot apēd paku ar cepumiņiem. Pirms sāc našķoties, godīgi atbildi sev: "Kā es parasti reaģēju uz saviem mīļākajiem našķiem?" Ja ļoti gribas ko saldu, varbūt pietiks ar gabaliņu tumšas šokolādes?

Trešā grēcīgā doma: Kāda jēga uztraukties par svaru ziemā? Sākšu par to domāt, kad tuvosies vasara.

Maini to uz: Nerūpējoties par savu izskatu jau tagad, pavasarī man tam būs jāpievērš divtik daudz uzmanības.

Domā par vasaru visu gadu - beidzoties sezonai, nenoliec peldkostīmu un šortus tālākajā skapja stūrī. Lai peldkostīms karājas vannasistabā un plānās kleitiņas kādā redzamā vietā. Tas palīdzēs tev vizualizēt savus mērķus, kad roka sniegsies pēc neveselīgiem gardumiem. Izveido bilžu kolekciju ar savu sapņu figūru un pārskati to katru reizi, kad liekas, ka "ziemai tik ļoti piestāv kakao un šokolādes cepumi".

Ceturtā grēcīgā doma: Apaļīgums ir iedzimts manā ģimenē. Kāda jēga man uztraukties par to, ko nevaru mainīt?

Maini to uz: Es nevaru mainīt savu DNS, bet varu dzīvot veselīgi.

Ģenētika nosaka Tavu svara diapazonu, taču tā ir tava izvēle, kurā diapazona galā atrasties. Tā vietā, lai tiektos uz 34. izmēru, tiecies uz veselīgu dzīvesveidu. Ja aptaukošanās ir iedzimta ģimenē, tāpat droši vien ir arī diabēts un sirds slimības, kuras izraisa aptaukošanās. Eskalatora vietā izvēles kāpnes, un vairāk laika pavadi staigājot.

Piektā grēcīgā doma: Šodien treniņš bija tik smags! Esmu pelnījusi kārtīgas vakariņas.

Maini to uz: Šodien treniņš bija tik smags! Mans ķermenis ir pelnījis atpūtu.

Ja pēc treniņa atpūtīsies kārtīgi pieēdoties, visas pūles būs bijušas veltīgas. Maini savu izpratni par atalgojumu - tā vietā, lai atalgotu sevi ar ēdienu, izvēlies karstu burbuļvannu, mierīgu vakaru ar grāmatu vai nopērc sev jaunu kurpju pāri.

Sestā grēcīgā doma: Tuvojas vakars, un mana enerģija ir tuvu nullei. Apēdīšu kādu šokolādes tāfelīti.

Maini to uz: Man vajag apēst kaut ko, kas sniegs man enerģiju visa vakara garumā.

Šokolādei un citiem saldumiem ir maza enerģētiskā vērtība, bet tajos ir daudz cukura. Kad apēd saldumus, cukura līmenis asinīs strauji paaugstinās un tu izjūti enerģijas pieplūdumu. Pēc brīža enerģija atkal pazūd, taču apetīte palielinās. Saldumu vietā izvēlies sausmaizītes ar sieru, vārītu olu vai glāzi jogurta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu