Rugāju novada pašvaldība sāk cīņu ar lauksaimniecības zemes nomas maksas parādniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauksaimniecības zeme. Ilustratīvs attēls.
Lauksaimniecības zeme. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tuvāko mēnešu laikā Rugāju novada pašvaldība lauzīs lauksaimniecības zemes nomas maksas līgumus ar parādniekiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Lai varētu izvairīties no līguma laušanas, parādnieki tuvākajā laikā aicināti samaksāt nodokļa parādus par nomā esošajām lauksaimniecības zemēm.

Pašvaldībā uzsvēra, ka arī līguma laušana nomnieku neatbrīvos no parāda summas atmaksas.

Novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agrita Luža aģentūru LETA informēja, ka pašvaldība brīdinājums varētu skart 150 nomniekus, kuru kopējā parāda summa ir teju 18 808 eiro.

Pēc līguma izbeigšanas nomnieks var nojaukt visas viņam piederošās pagaidu būves, kā arī demontēt ražošanas iekārtas, ja puses nevienojas citādi.

Viss, kas atradīsies uz zemes pēc nodošanas pašvaldībai, pēc gada tiks uzskatīts par pamestu mantu, kuru pašvaldība varēs izmantot pēc saviem ieskatiem vai novākt.

Rugāju novada domes noslēgtajos lauku apvidus zemes nomas līgumos ir noteikts, ka dome tiesīga vienpusējā kārtā izbeigt līgumu pirms termiņa viena mēneša laikā, ja nomnieks ir nokavējis nomas maksas maksājumu termiņu vairāk par 12 mēnešiem.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka arī pašlaik nomai tiek piedāvāti vairāki pašvaldības zemesgabali, un lielākais no tiem ir teju trīs hektārus plašs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu